Hoe haal ik een lelijke waslaag van mijn marmoleum

Marlies

 • #1
Wij gebruiken altijd Pledge vloerplus op ons marmoleum. Meestal verdund en soms puur. Dit gaf altijd een heel mooi glanzend resultaat.

Nu heeft mijn man de vloer een paar keer veel te royaal en puur gedweild. De vloer heeft nu een doffe lelijke blauw-wit achtige laag. Je kan het met je nagels eraf krabben, dan wordt het poeder.

Op de flacon van Pledge staat dat je de waslaag eraf kan halen met koud water en amoniac. Dat heeft niet geholpen. Ook niet met warm water en amoniac.

Help, wie weet een oplossing? Het is zo zonde, de vloer is pas twee jaar oud!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Schoonmaak bedrijven gebruiken een verzwaarder boenmachine om de waslaag er af te halen word hij weer dof en daarna komt er weer een nw polish laag over.
   

  Ellen2

  • #3
  Je kan met je nagels oppervlaktemateriaal eraf krabben ?
  Ieuw :(
  Ik hoop dat de heren experts raad hebben.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Voor marmoleum is een speciale stripper verkrijgbaar, hiermee wordt de waslaag opgelost en het marmoleum weer als nieuw.
  Verkrijgbaar bij schoonmaak- of vloerenlegbedrijven, hier is ook een onderhoudsmiddel verkrijgbaar speciaal voor marmoleum.

  Na de behandeling gewoon weer nieuwe was opbrengen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu