Hoe glasweefselbehang aanbrengen in een (binnen-)hoek

Edhal2

 • #1
Op de website van Gamma staat het volgende:
Bij hoeken het glasweefselbehang minimaal 10 cm voorbij de hoek door laten lopen. Plak de volgende baan een paar centimeter over het doorlopende gedeelte heen en dubbel doorsnijden om een loodrecht aansluiting te krijgen.

Ik begrijp dit niet. Dan krijg je op die eerste 10 cm van de nieuwe muur toch een dubbele laag behang? Of moet je de toplaag dan verwijderen en krijg je dan een naad na 10 cm op de volgende muur? en een naad in de hoek, van het dubbel doorsnijden?

Heeft iemand een duidelijkere uitleg voor me?
Het betreft een binnenhoek, dus niet buitenom een hoekje...
Bedankt alvast...
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  Precies zoals het er staat.

  Plak de twee banen iets over elkaar, b.v. 5 CM.

  Snij dan op 2.5 CM de bijde banen door.

  Verwijder de reststrook op het al geplakte behang, die 2.5 CM, en de reststrook onder het behang van de nieuwe baan. die andere 2.5 CM.

  Nu kunt u de twee volledige banen netjes tegen elkaar plakken/stoten.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
  De aanbevolen methode is voor binnenhoeken omslachtig als u dit niet gewend bent. Hoeken lopen zelden waterpas. Vandaar het advies om de opvolgende baan 5 cm over de geplakte door de hoek baan te plakken en vervolgens met een rei en hobbymes door te halen. Dan trekt u de overlappende strook los ( dus niet eraf ). Hieronder zit dan de doorgesneden strook die er wel af moet. Na verwijderen hiervan kunt u de beide gesneden zijden tegen elkaar aan zetten. Begrijpt u het nog?

  De professional doet de binnenhoek heel anders.

  Plak de baan tot in de hoek. Neem een scherp hobbymes en een strijker of spackmes. Druk dat stevig in de hoek en snij het overtollige glasvezel lans de strijker of spackmes van boven naar beneden weg.
  De volgende baan die haaks op de vorige komt doen u idem dito. De naad die nu ontstaat in de hoek werkt u af met non-crack acrylaatkit.

  Buitenhoek:

  Die kunt u wel doen zoals eerder beschreven. Om scherp om de hoek te komen haal op de hoek met p 220 1 x van boven naar beneden het schuurpapier over het glasvezel en plak dan pas om de hoek vast vanuit het midden van de hoogte.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu