Hoe en wat voor Functioneel wandmeubel woonkamer

Neeltje1408

  • #1
Hoi! Mijn wens is om zelf een functioneel meubel/wandmeubel te maken. Omdat ik een veel te kleine woonkamer heb en alleen met 2 kinderen woon moet deze echt functioneel zijn voor opbergen van al onze spullen die niet in washok, hal, keuken of slaapkamer en douche horen. Wil dus lades en afgesloten ruimtes, vakken voor wat boeken en accessoires, multimedia toestellen en tv. Heb een kamer van ong 24m2. Meubel mag max 4m breed zijn. Budget is er niet echt maar heb wel Meubels ter recycling zoals, houten commode/tv kast met 2 deurtjes met rietmotief, mdf bankbed met grote onderlade en , bijna al het hout (buitenkant icl deuren en lades) scharnieren en montage delen van vorige klerenkast (foto1).

Mijn kast is mooier en kwalitatief beter dan dit voorbeeld. Materiaal dus span, mdf, hout... Mijn inspiratie en in grove lijnen voorbeelden(foto2,3) tv kan evt opgehangen worden (draai en kantelbare beugel)
probleem is dat ik niet weet hoe wat en of mijn idee mogelijk is, kan nergens bouwtekeningen in die richting en montage voorbeelden die er op lijken. Vraag Me vooral af of die vouw deuren ook horizontaal zouden kunnen worden gebruikt lijkt me namelijk een perfect idee voor de onderkant. Meubel moet gewoon op de vloer. Iemand tips, advies, ideeën, (montage)voorbeelden, of nuttige kennis en weetjes?
 

Nicklatu

  • #2
Een aantal vragen. Hoe ziet je vloer eruit qua waterpas en is het recht. Heb je, eventueel achter je toekomstige kast, een stopcontact?

Wat voor gereedschap heb je ter beschikking?


Welke vouwdeur bedoel je eigenlijk wat je graag horizontaal geopend wilt hebben?

Groetjes NickLatu
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Als je zulke specifieke wensen hebt, kwa indeling en hergebruik van materialen, kan je ook het ontwerp zelf maken. Eerst goed uittekenen, alles maatvoeren en een zaagstaat maken.

Zulke plaatjes kunnen je helpen bij het idee. Zaken als verhoudingen en diktes e.d. zijn er goed uit te halen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu