Hoe en Wanneer schuurtje neerzetten

MrBrickALot

  • #1
Ik woon sinds 5 jaar in Zweden en wij zijn onlangs naar ons nieuw gebouwde huis verhuisd. Met het voorjaar in aantocht zijn we de plannen voor de tuin aan het maken.

Een van de dingen die we willen neerzetten is een schuurtje voor de opslag van wat tuingereedschap en een watertank om regenwater op te vangen.

Nu wordt er over ongeveer een maand een laag aarde in de tuin gestort van ongeveer 30-40 cm. De huidige ondergrond is zand. Nu zit ik te twijfelen hoe ik het zal doen met het neerzetten van het schuurtje, wachten tot de aarde ligt of nu actie ondernemen terwijl de zandgrond nog open en bloot ligt.

Dit is de situatie aan de zijkant van het huis:


Dit is ongeveer het type schuurtje dat erop moet komen ( niet groter dan 10m2 maar waarschijnlijk eerder 5 of 7,5 m2)


Dit is een 3D tekening van het plan.


De carport wordt door een extern bedrijf geplaatst over twee maanden. Aangezien bouwwerkzaamheden hier erg kostbaar zijn en de wachttijd meerdere maanden is wil ik het schuurtje zelf doen. Ik ben zelf aardig handig maar wil het mijzelf ook niet te moeilijk maken aangezien ik hier enigszins op mijzelf ben aangewezen.

Mijn vraag is wat voor type fundering kan ik het beste toepassen? En kan ik beter nu al voorbereidingen treffen of is het beter te wachten tot de tuinaarde erop ligt en ik exact de hoogte van het maaiveld weet?

Op de plek van het huis stond tot twee jaar geleden een bos maar er ligt op de plek van ons huis een zandlaag op van minimaal 1,5 meter. In het zand zitten wel (grote) rotsen en keien waardoor het bijna onmogelijk is palen of iets dergelijks de grond in te slaan.

Bedankt en groeten uit Zweden!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou bij de lokale bouwers navragen wat gebruikelijk is.

Het hangt ook van de fundering af. Als het schuurtje op stoeptegels komt te staan is eerst aanvullen handiger. Dan wel goed verdichten.
 

MrBrickALot

  • #3
Ja ik denk inderdaad toch maar iemand langs te laten komen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu