Hoe deze lamp te bevestigen op plafond

Fry35

  • #1
Hoi,

Ik heb helaas geen foto's dus ik zal onderstaande zo goed als het kan in tekst uitleggen:

De situatie: gipsplafond waarin een inbouw centraaldoos zit. Nu wil ik onder die doos een plafondlamp bevestigen. Daarvoor moet ik een metalen plaatje op het plafond schroeven. Helaas is dat plaatje zo smal dat hij net op de rand van de centraaldoos valt. Ik kan hem dus nergens aan bevestigen omdat ik anders in de centraaldoos boor. Wat is een goede manier om die lamp alsnog te bevestigen?

bedankt alvast voor wat tips en ik hoop dat het een beetje duidelijk is!

Steven
 

Henkvis

  • #2
Fotos doen echt wonderen. Probeer ze toch maar te maken.
 

Fiesiekus

  • #3
Het plaatje 'n paar cm naar links of rechts monteren met gipsplaatpluggen. Boren in een centraaldoos is uit den boze. Of aan een bredere strip monteren die wel buiten de centraaldoos valt.
 

Fry35

  • #4
Als ik 'm links/rechts opschuif kan ik inderdaad 1 van de 2 gaten wel schroeven omdat die dan ver genoeg van de doos zit, maar dan valt het andere gat van het plaatje juist helemaal midden in de doos!
De centraaldoos is zo'n 8 cm breed en het bevestigingsplaatje ook...
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het plaatje bevestigen met de boutjes van de centraaldoosdeksel.
Eventueel langere m4 boutjes halen als de bestaande te kort zijn.
 

Fry35

  • #6
Da's in principe een goede oplossing, want dat past precies :-)
Helaas zitten er op dit moment in de centraaldoos maar 2 busjes met schroefdraad waar de m4 boutjes in passen en die zitten ook nog eens diagonaal :-( Is dat normaal? Kan je losse busjes kopen of wordt dat eerst de hele centraaldoos vervangen?
 

Ronald42

  • #7
Dit is normaal andere busjes plaatsen kan niet. Deksel op doos doen en lamp met korte schroefjes in de deksel schroeven. Werkt altijd.
 

Fry35

  • #8


Het metalen bevestingsplaatje schroeven in de diagonale busjes van de centraaldoosdeksel kan helaas niet omdat dan ook mijn vierkante lamp diagonaal komt te hangen :( Hoe kan ik op de buitenste twee gaatjes schroeven? Zou het stevig genoeg zijn als ik 1 schroefje vastschroef en het andere schroefje vastlijm in het andere gaatje? Andere suggestie?

[/img]
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Hoe ziet het gedeelte van de lamp er uit dat tegen de centraaldoos komt?
Als er enige ruimte is zou je een stukje multiplex o.i.d. ter grote van de deksel kunnen maken en dat met de boutjes vastzetten, daarna kan je je lamp aan het multiplex vastzetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu