Heteluchtoven Blue Air wordt niet warm

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo.
Onze hetelucht oven van het merk Blue Air stond aan, toen ineens de aardlekschakelaar omsprong. De oven wordt nu niet meer warm. Het lampje in de oven brand wel, de lucht wordt middels de ventilator gewoon door de oven geblazen, maar de temperatuur wordt niet warm. Mogelijk iets met het verwarmingselement of een zekering in de oven. En hoe repareer je zoiets. Is al een oude oven/gasfornuiscombinatie.

Wie kan mij helpen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
in serie met het element van de oven staan waarschijnlijk kleine ovaal vormige beveiligingen (clixons), deze eens doormeten. anders het element even doormeten, deze geven ook vaak aardlekstoringen... als u er niet uitkomt kan u het beste even een vakman raadplegen!

groeten
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Ik heb hetzelfde probleem met de heteluchtoven (zal het aan de voornaam liggen?!) Bij mij sprong de aardlek er ook uit en vervolgens werd hij niet meer warm terwijl de ventilator wel draait. Om toch pizza's te bakken heb ik de onder/boven warmte aangezet, maar hierbij sprong wederom de aardlek eruit! Ik heb de oven uit elkaar gehaald en ben gaan doormeten. Ik ben tot de volgende ontdekkingen gekomen: verwarmingselement van hetelucht is kapot en het element van de onderwarmte geeft kortsluiting met de aarde. Beide elementen zijn dus kapot en aan vervanging toe!

Mijn tip is dus ook: openmaken die oven en doormeten!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
De oven heb ik inmiddels gerepareerd. Bleek dat het verwarmingselement van de hetelucht kapot was. Nieuw materiaal gehaald bij een zaakje in Eindhoven die heel veel materiaal heeft (oven was al meer dan 25 jaar oud) en gerepareerd.

Bedankt voor de reacties :!: :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu