Herstel spackwerk / spuitpleiser plafond badkamer

McMatt

  • #1
Door te geconcentreerd gebruik van een schimmelreiniger zijn er stukjes van het plafond in de badkamer (boven de douche) losgekomen.

Nu wil ik dit graag herstellen en het plafond opnieuw sauzen. Hoe kan ik deze plekken het beste voorbereiden? Het is mij niet helemaal duidelijk of er spackwerk / spuitpleiser is losgekomen of alleen de onderste verflaag.

Moet ik eerst een spackvuller toepassen? Of volstaat het lokaal aanbrengen van plafondverf alvorens het hele plafond te doen?

Overige tips zijn natuurlijk welkom, bij voorbaat dank!

IMG_0424.jpeg


IMG_0096.jpeg
 

McMatt

  • #2
Op sommige plekken zie ik nu toch ook dat de 'tweede laag' spuitpleister los zit en kijk ik tegen het gladde plafond aan. Het is duidelijk dat ik sowieso eerst een tube spackvuller moet gebruiken om dat te repareren.

Heeft iemand verder nog tips voor mij? Moet ik eerst een voorstrijk gebruiken? Of kan ik gelijk bijv. een Alphacryl Plafond toepassen?
 

McMatt

  • #3
Ik lees nu dat de tube spackvuller die ik wil gebruiken, geschikt is voor scheuren en gaten. Ik heb echter iets nodig dat ik met bijv. een plamuurmes op een groter oppervlak kan aanbrengen.

Er bestaat natuurlijk ook spackspray in spuitbus. Maar voor een plafond lijkt me dat minder geschikt, omdat je de spuitbus niet rechtop kunt houden.

Iemand die weet hoe ik het beste spuitpleister kan repareren?

Update: John Edens krijgt prima resultaat met een spuitbus, misschien dat gewoon i.c.m. een muurvuller proberen?

 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu