Herinrichten extra groepenkast in oude kwekersschuur.

FredX

  • #1
Goedemiddag

Ik heb al diverse topics na zitten lezen inzake krachtstroom die in schuren worden afgemonteerd, maar wil even zeker weten of hetgeen ik bedacht heb nu mag en kan.

We hebben een paar jaar geleden een huis gekocht met een oude kwekersschuur. In het huis zit 3x25A 3-fase met achter de 40A hoofdschakelaar ook een krachtgroep (20A C) die via een kabel (5x2,5) naar de kwekersschuur en hier was dat afgemonteerd op een super oude groepenkast met smeltzekeringen en draaiknoppen.

Wat ik nu wil is een groepenkast in de schuur die aan de eisen voldoet.In de schuur komt wat (LED) verlichting en ik zal er met standaard elkectrisch gereedschap aan de slag gaan. Geen grote vreters of verbruikers dus. Ik wil die krachtgroep van 20A (C) in de meterkast vervangen voor een Chint aardlekautomaat 16A (B) en dan in de schuur deze uit laten komen op een krachtgroep 16A (B). Dit om de schuur spanningsloos te kunnen maken. Een werkschakelaar zogezegd. De krachtgroep in de schuur wil ik dan aansluiten op elke fase een eigen aardlekautomaat 16A (B). In eerste instantie zal ik maar 1 fase nodig hebben. Mogelijk willen we op het schuur dak in de toekomst dan nog max 3200W (meer kan er niet op) aan zonnepanelen erop willen leggen en deze denk ik het beste aansluiten met een 3-fase omvormer zodat de verdeling over de 3-fasen optimaal is.

Als ik de topics goed gelezen heb kan wat ik wil eigenlijk niet? Dus achter mn hoofdschakelaar van 40A (3x25A 3-fase) een Chint Aardekautomaat van 16A (B) hangen en deze middels een 5x2,5 grondkabel verbinden met een 16A (B) krachtgroep in de schuur waar dan elke fase weer een eigen 16A (B) aardlekautomaat krijgt?

Zou het wel toegestaan zijn als ik ipv 3x 16A (B) aardlekautomaten in de schuur 3x 10A (B) aardlekautomaten gebruik?
En zou er dan wel straks de extra zonnepanelen daarop aan kunnen sluiten met een 3-fase omvormer?

Alvast bedankt.
Fred
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu