Herindeling nieuwbouw appartement

KlussersIdee

  • #1
Beste klusser(s),

Ik heb een nieuwbouw appartement gekocht (48 m2). De afwerking is al gedaan (muren en plafonds gestuct). De vloer ligt er nog niet in, dus dit geeft mij de kans om na te denken over mogelijke wijzigingen in de indeling voordat ik een vloer laat leggen.

Onlangs heb ik de woning alvast kunnen bezichtigen en ik ben enigszins geschrokken van de grootte van de woonkamer. De slaapkamer is 2 x zo groot als de woonkamer. Als ik vrienden over de vloer heb ga ik natuurlijk niet in de slaapkamer zitten. De indeling wil ik dus graag veranderen, maar ik weet niet precies wat er mogelijk is. De indeling zoals die nu is, vind ik een beetje gek. De middelste muur (op de plattegrond, bijlage HuidigeStaat.png) is geen draagmuur.

Ik heb alvast een schets gemaakt in paint (NieuwOntwerp.png). Bij de muur met de blauwe pijl wil ik graag ramen aan de bovenkant, zodat er tóch nog natuurlijk licht in de slaapkamer komt. Dan zit ik nog wel met een probleem wat betreft beluchting. Is er iets te verzinnen qua roosters? In de slaapkamer deur zou ik aan de onderkant zo'n rooster kunnen zetten. In de middelste muur (die dus weg moet) zitten wel een aantal stopcontacten.

Wat vinden jullie van de nieuwe schets? Hebben jullie advies/tips? En wat zou het hele project kosten als ik dit zou laten uitbesteden? Ben benieuwd naar jullie mening, expertise en advies.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Groet,

HuidigeStaat.png NieuwOntwerp.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
KlussersIdee schreef:
De slaapkamer is 2 x zo groot als de woonkamer.
Niet volgens tekening. En de indeling is zo gemaakt ivm de wettelijk verplichte daglichttoetreding.

Voor mij zouden jouw plannen een no-go zijn.
 
  • Like
Waarderingen: KlussersIdee

KlussersIdee

  • #3
@Walker bedankt voor je input! Ik lees inderdaad over verplichte daglichttoetreding.

Heeft iemand wellicht een ander alternatief wat betreft de indeling?

Ben toch wel benieuwd of iemand een geniaal idee heeft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu