Hendel mengkraan Grohe doet moeilijk

Tien linkervingers

 • #1
Beste mensen,

Sinds een paar dagen doet de hendel van onze keukenkraan (Grohe, ruim twee jaar jong) moeilijk. Het bereik van de hendel schuift gestaag op naar rechts, dus tegen de wijzers van de klok in. Op de foto staat de hendel op maximaal heet. De argeloze gebruiker (onwetend van dit probleem) zou zijn handen kunnen verbranden als hij denkt in deze stand lauw water te tappen.
Om koud water te tappen moet je de hendel zon ongeveer in de tegengestelde richting van de uitloop (heet dat ding waar het water uitkomt inderdaad zo?) draaien. Weet iemand of je dit zelf kunt verhelpen en hoe? Is zo'n reparatie ook haalbaar voor iemand met twee linkerhanden? Alvast hartelijk dank voor het willen helpen!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Zit de kraan niet gewoon los op het werkblad , zodat het lijkt alsof het bereik van de hendel verplaatst maar in feite de hele kraan draait.
  De uitloop zet je immers gewoon steeds in het midden.
   

  Tien linkervingers

  • #3
  Beste S.oldeerbout,
  Zoiets zou mij goed kunnen overkomen, maar nu niet. De kraan draait niet mee. Ik kan hem wel draaien, maar niet (te) gemakkelijk. Het is echt alleen de hendel die, tja, zeg maar naar rechts is opgeschoven.
  Vr.gr. Tien linkervingers
   

  Tien linkervingers

  • #4
  Aanvulling, na discussie met echtgenote: je kunt de uitloop wel draaien, maar in welke stand ik de uitloop ook draai, de hendel komt niet verder naar links dan zoals op de foto zichtbaar is.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  En hoever gaat de handel naar rechts ?
  Dat zou ongeveer 45 graden moeten zijn, als de uitloop in het midden staat.
  Dan heb je koud water, 45 graden naar links, dan heb je heet water.

  Als hij in deze stand heet water geeft, is de gehele kraan verdraaid op het blad.
  Zoals je zelf al aangeeft, kun je de gehele kraan wel een beetje draaien.
  Dus zou je hem ook naar links kunnen draaien, en weer goed vast zetten aan de onderkant.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Dan is de kraan toch verdraaid.
  De hendel moet in neutrale stand in het midden staan.
  De uitloop is, afhankelijk van het type helemaal rond te draaien.
   

  Tien linkervingers

  • #7
  Iedereen zeer bedankt voor het meedenken. Het probleem is verkleind nadat ik, de reacties indachtig, toch maar eens aan de kraan ben gaan draaien. De hendel staat nu weer bijna in de oorspronkelijke stand.
   

  Techno tim

  • #8
  U schrijft dat de kraanhendel weer ongeveer in de oude stand terug gezet is.
  Zet hem nu precies in de goede stans terug en draai daarna aan onderkant in het kastje de kraan vaster zodat deze blijft staan.
   

  Tien linkervingers

  • #9
  Beste Techno Tim,
  Ik durf nog niet te juichen, maar het lijkt alsof het is gelukt je instructies op te volgen. In elk geval het eerste deel is gelukt. Ik wilde eerder niet forceren, maar nu lukte het ineens wel om de kraan (of beter: het bereik van de hendel) weer precies in de juiste stand te krijgen. Het vastdraaien van de kraan vond ik lastiger. Ik kan er niet goed bij en weet - dus - ook niet hoe ik 'm precies vast moet zetten. Ik heb foto's gemaakt en daarop lijkt dat met een kruiskopschroevendraaier te moeten gebeuren. Ik heb zo'n ding gepakt en het lukte me zowaar om grip te krijgen en het spul wat aan te draaien. Wil ook nu liever niet forceren. Vooralsnog staat ie goed en, hopelijk, voldoende stevig. We zullen eens zien...
  Hartelijk dank!
   

  Techno tim

  • #10
  Plaats foto op klusidee kunnen wij ook meekijken en u beter vertellen hoe vaster te zetten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu