Hemelwater op riool of grindput maken?

Opoeted

  • #1
Naast mijn huis heb ik een schuurtje geplaatst met een golfplaten dak. Deze staat aan de andere kant tegen de garage van de buren met een schuin pannendak. Het hemelwater wat hiervan afkomt wil ik dmv goten afvoeren(loopt nu nog gewoon op het terras), maar waar kan ik het afvoerwater laten?
Om de afvoerbuis op de riolering van mijn huis aan te sluiten is lastig, omdat ik dan door mijn hele tuin heen moet om de riolering te bereiken, terwijl de riolering daar niet diep genoeg ligt om deze afstand te overbruggen.

Mijn idee was om een grindput te maken en daar de afvoerpijp op te zetten, maar de grond in mijn tuin is kleigrond. Kan hier wel een grindput in, of loopt dan straks alsnog het water over mijn terras? :?:

Wie kan me helpen?
 

Pepjo

  • #2
Afvoer op het riool wordt tegenwoordig ontraden, afwatering op eigen terrein is het advies.

Als je je grindput groot genoeg maakt dan lijkt me het leed geleden.
Over wat voor oppervlak spreken we ?
 

Fiesiekus

  • #3
Hoe dik is de kleilaag? Soms kan je met een grondboor er doorheen komen; als je grindput zo diep komt, zal het water na enige tijd wel wegzakken.
 

Opoeted

  • #4
Mijn bedoeling was om een 75cm lange PVC pijp van 125 mm in de grond te zetten. In de pijp wil ik over de hele lengte allemaal kleine gaten boren van 5mm en dan de pijp volstorten met grind. Ook om de pijp wil ik dan grind storten.

Zou dit al het water van een schuurdak van +/- 30m2 af kunnen voeren?

Hoe diep de kleigrond zit weet ik niet, maar dat ga ik vanmiddag meteen even bekijken.

mvg, tedje
 

Fiesiekus

  • #5
Als die buis over de volle lengte in kleigrond komt te staan, schiet je er weinig mee op. Er bestaat trouwens ook een soort standaard perforatiebuis, kant-en-klaar te koop.

Maar kijk inderdaad eerst eens hoe dik die kleilaag is!
 

MvanV

  • #6
Hoe goed is je afwatering nu? staat er tijden plassen na iedere bui, of is het zo weg. In het laatste geval gaat een grindput lukken, anders misschien toch het riool.
Zelfs al heb je een perfecte grindput, misschien zelfs tot zand, als hij volloopt met klei slaat hij zo weer dicht.

Op het grondwater is beter voor het milieu, scheelt verdroging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu