HELP! Tips wandplanken ophangen aan gipsmuur??

Veroniquehermans

 • #1
Hallo allemaal,

Ik heb jullie hulp nodig.
Graag zou ik 2 wandplanken ophangen aan een muur die gemaakt is van gipsplaten.
Ik heb al het een en ander geprobeerd:

- Als eerst ben ik op zoek gegaan naar het houten frame achter de gipsplaten met een detectieapparaat. Hieruit is gebleken dat er zich alleen aan de bovenkant (direct onder plafond) en onderkant (gelijk met hoogte van het aanrecht) houten balken bevinden. Die balken lopen dus horizontaal en niet verticaal. Onmogelijk dus om de planken hieraan te bevestigen, dan zou de hoogte helemaal verkeerd zijn.

- Daarna kreeg ik de tip om hollewand pluggen te gebruiken. Hierbij kwam ik op het volgende probleem: Ik heb hollewandpluggen gehaald van 16-19 mm, maar de vleugels klappen niet open. De gipswand is namelijk ongeveer 1,5 cm dik. Maar direct achter de gipsplaten zit een laag piepschuim van een aantal cm dik. De wand is dus niet "hol" maar gevuld met piepschuim.

Nu ben ik ten einde raad. Mijn amateur kluservaring schiet gewoon te kort.

Hebben jullie nog andere opties voor me? Ik zou jullie erg dankbaar zijn.

Veronique
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Deze pluggen schroef je direct in de gipsplaat, en bieden een hoge uittreksterkte:

   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Normaal zijn er meer regels/staanders. Grote kans dat je ze gewoon niet kan vinden. Ik heb ze ook wel eens opgespoord door een rij kleine gaatjes te boren.

  Wat voor planken zijn het? Als het bv. met een blinde bevestiging is, zonder beugel eronder, komt er veel kracht op de bevestiging. Dan is een houten plaat erachter aan te raden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu