HELP! onherleidbare Vaillant F.24 storing

Xoscha

  • #1
HELP!
Ik heb een Vaillant hrExclusief ketel uit 2012 (vhr nl 35/4s)
Tot 2019 nooit problemen gegeven, en er hebben geen veranderingen plaats gevonden aan ketel of verwarmingen, er staan 7 van de 12 verwarmingen open. Er is geen boiler op het systeem aangesloten.

Sinds 2019 stopt de ketel af en toe als 's nachts de gevraagde temperatuur lager wordt gezet, geeft een F.24 storing "watergebrek temp. stijging te snel" waterdruk is telkens goed (tussen de 2 en 2.4 barr) en de ketel is ontlucht. (en de radiatoren ook)
Als ik de ketel dan meerdere malen opnieuw aanzet (waarbij de ketel tussendoor telkens op "wachttijd watergebrek" springt) en de temp stijgt blijft hij weer aan. (als ik de ketel temp boven de 65/70 krijg, blijft hij meestal aan)

Eind 2019 begin 2020 kwam dit probleem steeds vaker voor (ook bij hogere vraag temp), en is het steeds moelijker om de ketel aan te krijgen. Bij het opstart proces blijft de ketel 7 van de 10 keer op "zelftest aanv./retoursensor" hangen en komt hier dan niet meer uit (heb geprobeerd, en staat hier na een half uur nog steeds op)

Er is recent 3x een monteur van Vaillant langsgeweest die alles heeft schoongemaakt en pakkingen, aanv/retoursensoren de druksensor en CV sensor vervangen heeft, bij het vervangen van de aanvoersensor bij een bezoek en de retoursensor bij het bezoek erna, heeft de ketel anderhalve tot twee weken zonder problemen gefunctioneerd, waarna het probleem weer (daglijks) terug kwam. Hierop heb ik deze beide nogmaals vervangen, waarna er geen verschil was.

Verder viel het de monteur op dat de ketel bij het opwarmen erg springt van temperatuur naar temperatuur, dit was volgens hem niet normaal...

Hij begint dus met wachttijd watergebrek, en gaat daarna over in storing F.24

Omdat de monteur niet weet waarom zich dit probleem voordoet weet hij niet wat de oplossing is behalve om stuk voor stuk onderdelen te gaan vervangen, het kostenplaatje dat hiermee gepaard gaat kan ik momenteel niet dragen, en ik bij Vaillant het antwoord krijg de monteur opnieuw te laten langskomen...

Vandaar dat ik hoop dat iemand aan de hand van dit verhaal een idee heeft van een mogelijke oorzaak
 

JeffreyD94

  • #2
Wel genoeg radiatoren open? Dus echt helemaal open, niet zoals ik vaak meegemaakt hebt 1 slag open.
Circulatiepomp begint defect te raken, ontluchtingschroef eruit draaien en kijken of pomp wel goed draait en de juiste richting.
Automatische ontluchter blijft hangen, maar dat moet de monteur dan wel gehoord hebben, dan hoor je het borrelen.

Als er helemaal niks te herleiden valt vermoedelijk branderautomaat(print)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu