Help! Minimale afstand plafond verlagen en koof bouwen tbv ledstrip en spots

Dennis1984

  • #1
Beste klusser,

Ik krijg binnenkort mijn nieuwbouwwoning opgeleverd. En in het nieuwe huis wil ik graag het plafond zo minimaal mogelijk verlagen. Zodoende ben ik gelijk van de standaard lichtpunten af en minimaliseer ik hopelijk scheurvormingen. Daarnaast zou rondom het plafond een extra verlaging willen bouwen tbv van de inbouwspots en ledstrip.

Wat ik graag zou willen is de gehele plafond liefst 3 cm verlagen. En de zijkanten van 8 cm verlagen. Plafond hoogte is van 265cm en deuren zijn verdiepingshoog dus 260cm. Er zou 1 deur gezien bovenstaande opstelling niet open kunnen, echter wordt deze later vervangen voor een taatsdeur op maat.

Wie kan mij opweg helpen om bovenstaande idee te bouwen. Ik dacht er zelf aan om latjes van 2cm tegen de kanaalplaten middels slagpluggen te bevestigen ( 4.0 of 5.0 x 6mm) om de 30 cm en dan stucplaten er tegen aan te schroeven. En voor de koof 2 balken van 7cm te gebruiken en dan een stukje omhoog, zeg 2,5 cm omhoog zodat er 2cm a 2,5 cm overblijft om mijn ledstrip na het stucen en spuiten van de plafond er tussen te plaatsen.

Echter denk ik dat tijdens het bouwen tegen bepaalde zaken ga aanlopen. Zoals het gedeelte waar de ledstrip in komt en het opstaand randje waar de ledstrip achter gaat komen. Hoe ik er bijvoorbeeld voor dat het opstaand randje blijft staan ( ter hoogte van de ledstrip)

Wie kan mij van goede informatie voorzien.

Alvast bedankt.

Mvg, Dennis

koof-met-licht.jpg led_strip_plafond.png Koofverlichting-scaled.jpg
 

ABCDE

  • #2
Dennis1984 schreef:
Hoe ik er bijvoorbeeld voor dat het opstaand randje blijft staan ( ter hoogte van de ledstrip)
Latje in de hoek en vastschroeven.

Dennis1984 schreef:
Zodoende ben ik gelijk van de standaard lichtpunten af
Die als lasdoos bereikbaar dienen te blijven...
 

Sander 1972

  • #3
Wat voor spotje komen er in?
 

Robbie's

  • #4
Ik vraag mij af, waar laat je de transformator bij een verlaagd plafond van 3cm?
 

ABCDE

  • #5
Er is een zee van ruimte in die rand en sommige trafo's zijn heel plat.
 

Dennis1984

  • #6
Bedankt voor de reacties. Er komen geen spotjes in de 3cm verlaagd gedeelte. Alleen in het gedeelte dat 8 cm verlaagd wordt. Ik vraag me alleen af, of het mogelijk is ca 2 cm latjes tegen het plafond (koud) en direct tegen aan de gipsplaten. Alleeb weet ik nog niet goed hoe ik de koof kan bouwen tbv spots en leestip.
 

ABCDE

  • #7
Latten 22 en dan gipsplaten kan gewoon. Wel jammer van de hoogte.
 

Dennis1984

  • #8
@ABCD wat bedoel je precies met jammer van de hoogte. Enige reden voor is dat de lichtpunten weggewerkt zijn.
 

ABCDE

  • #9
Hoogte is heerlijk. Je begint al met slechts 2,6x meter en dan direct al weer 3 cm kwijt; jammer.

Die lichtpunten zijn centraaldozen (tenzij je specifiek bij de bouwer hebt geregeld dat jouw leidingwerk afwijkend loopt) en dienen als zodanig bereikbaar te blijven.
 
  • Like
Waarderingen: Dennis1984

Dennis1984

  • #10
Mee eens, daarom zo min mogelijk verlagen. Helaas heeft niemand nog echt gereageerd hoe ik dit net best kan aanpakken..:cry:
 

ABCDE

  • #11
Panlat er tegenaan en dan gips, wat je zelf al voorstelde, is prima. Dat randje aan de koof; die vraag is ook wat onduidelijk. Moet het liggende vlak uitsteken onder de zijwand?

Centraaldozen kun je voorzien van verlengstuk en afdekplaat.
 

Dennis1984

  • #12
Bedankt voor je reactie @ABCDE dat randje moet idd verder uitsteken, aan de binnenzijde van de koof komt namelijk de ledstrip. Denk je de dat 2 balken van 44 bij 69 koud op mijn kanaalplaat vloer kan bevestigen middels slagpluggen zeg 100 x 6 mm. En daar een gipsplaat over die 4 cm uitsteekt en dan een latje of klosje erachter van 2x2cm? Zou die 4 cm dan niet doorhangen en zou dit voldoende stevig zijn om te stucen.

En die panlat, zou ik gewoon ongeschaafd kunnen nemen, of liever geschaafd. Niet dat er achteraf hobbels in het plafond zichtbaar zijn. Ik heb het idee dat geschaafd hout, gelijker qua maat is dan ongeschaafd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu