Help, er is een kabeltje los van mijn koelkast!

Dubbelo

  • #1
Vandaag heb ik mijn koel-vries combinatie van Indesit verplaatst van mijn keuken naar mijn bijkeuken. Daarbij heb ik het beschermkapje dat om de elect. bedrading zit eraf gestoten (gelukkig niet stuk). Nadat ik de koelkast weer wilde aansluiten viel mij op dat hij wel aanslaat (en volgens mij koud wordt) maar dat het lichtje het niet meer doet, tenzij ik de thermostaat op " off" zet, dan doet het lampje het wel. Dus het lampje zelf is niet stuk.
Nu keek ik naar de achterkant en maakte het beschermkapje los en zag dat er een blauw kabeltje los hing en er was een aansluitpunt onbezet dus ik dacht 1+1 = 2 dus kabeltje erop geschoven. En inderdaad het lichtje deed het weer maar nu sloeg de koelkast helemaal niet meer aan. Dus wel licht, maar geen koeling.

Als ik het kabeltje er weer af haal, slaat de koelkast wel aan en maar weer geen verlichting.

Nu ben ik bang dat ik straks met het loshangende kabeltje iets anders raak in de kouwe van draden en aansluitpunten en kortsluiting maak, óf dat de koelkast alsmaar blijft " jagen" . Nu kan ik best zonder licht maar het lijkt mij gewoon niet goed, een loshangend kabeltje.
Het plekje dat vrij is en waar ik het kabeltje dus op geprobeerd heb is een soort brugverbinding met een ander blauw kabeltje.
Hopelijk maken foto's iets duidelijk. Op foto 1 zie je het loshangende kabeltje li-onder en rechts in het midden het punt waar ik hem, met brugverbinding, aan had gesloten. Op foto 2 houd ik het kabeltje vlak bij het aansluitpunt.
Verder kan ik nog vertellen dat de hele stekker (soort drietand) zie foto 3 van de aansluiting was geschoven, maar die kan er maar op een manier op, dat heb ik gedaan en daar lijkt niets mis mee.
op foto vier het nummer van de Indesit koel-vries combinatie

IMG_8166.JPG IMG_8169.JPG IMG_8165.JPG IMG_8171.jpg
 

Bademutze

  • #2
In principe zit op dat start relais alle blauwe bij de blauwe draden, alle bruine bij de bruine draden, je hebt ook 1 zwarte ,dat is je schakeldraad van de compressor, dit zit op een aparte klem. En alle groen/gele komen ook bij elkaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu