Helft van trekschakelaar kapot

Annawitz

  • #1
Vannacht is tijdens het draaien van een wasprogramma mijn wasmachine ermee gestopt. Er staat nog een laag water in. Hij is samen met de droger aangesloten op een trekschakelaar. Het gekke is dat de droger het wel doet (het lampje op de trekschakelaar ook), maar als ik hem overschakel naar de wasmachine doet ie het niet (het lampje ook niet meer). Ik ben niet bijzonder technisch maar hoop dat ik dit zelf kan oplossen! Heeft iemand een stappenplan...? Alvast bedankt!

Anna
 

Djerikp

  • #2
Persoonlijk denk ik dat de wasmachine het begeven heeft.
 

Fiesiekus

  • #3
Annawitz schreef:
maar als ik hem overschakel naar de wasmachine doet ie het niet (het lampje ook niet meer).
Welk lampje?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Bedoel je het lampje op de wasmachine of het lampje op de trekschakelaar? In dat laatste geval zou er ook iets met die schakelaar niet in orde kunnen zijn. Je kan natuurlijk op onderzoek gaan en kijken of er met de aansluiting iets aan de hand is. Schakel voordat je met een schroevendraaier in de weer gaat in ieder geval de stroom eraf in de groepenkast en dubbelcheck dit met een spanningsmeter voordat je aan de bedrading komt.
 

Annawitz

  • #5
Het lampje op de trekschakelaar doet het niet meer. het lampje op de schakelaar van de droger dus nog wel. Heb net even de kap van de schakelaar eraf geschroefd en kan eigenlijk niets vreemds zien. Als het aan de machine lag, dan zou het lampje op de schakelaar toch nog wel moeten branden toch? De machine is in ieder geval pas 8 maanden oud dus ik hoop echt dat die het nog wel doet ;-)
 

Fiesiekus

  • #6
Er zijn 2 lampjes dus? Op 1 trekschakelaar?
 

Markieman

  • #7
Als de machine pas 8 maanden oud is, heb je sowieso nog garantie.

Ik snap die hele trekschakelaar niet. Kan je niet een foto plaatsen?
 

Annawitz

  • #8
Sorry, ik kan geen foto plaatsen, geen camera in de buurt. De trekschakelaar heeft 2 lampjes die aangeven welk apparaat gebruikt kan worden, als ie op de wasmachinestand staat gaat het lampje bij de 'W' branden, als hij op de drogerstand staat gaat het lampje bij de 'D' branden. Dus maar 1 apparaat tegelijk, maar de droger doet het dus wel, en de wasmachine niet. En het lampje van de 'D' werkt dus wel als ie op die stand staat, die van de 'W' niet. Kan het zijn dat de 'helft' van de schakelaar kapot is? En dat er daardoor geen electriciteit naar de wasmachine gaat?
 

Fiesiekus

  • #9
Ja.

Je kan dit checken met een multimeter en kijken waar en welke spanning je meet. Als je die multimeter niet hebt, kan je 't checken door de wasmachine op de kant van de droger aan te sluiten en anders om.
 

Ronald42

  • #10
Er is bedrading los of verbrand in de trekschakelaar. Kan niets anders zijn. Even de stroom eraf schakelaar open en kijken of er nog wat te redden valt. in het ergste geval zal er een nieuwe schakelaar moeten worden geplaatst. Vraag aan diegene die hem aansluit of hij adereindhulsjes wil gebruiken deze zorgen voor een betere verbinding en maken de kans op het verbranden van een contact kleiner.
 

Annawitz

  • #11
Allemaal heel erg bedankt voor het reageren, er was inderdaad iets in de schakelaar kapot. Heb de schakelaar gelukkig niet hoeven te vervangen (wat zijn die krengen duur ;-) ) en nu doet alles het weer. Super dat jullie meedachten!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu