Heel groot hoekbureau - waar ondersteunen

Nanouk

  • #1
Beste iedereen,

Mijn vriend en ik zijn ons huis eens flink aan het verbouwen. Een van de dingen die we moeten doen is een oplossing vinden voor onze computers. We hebben een kleine flat met beperkte ruimte maar, een grote lege hoek voor het raam. Dus willen we daar graag een heel groot hoekbureau waar we samen aan kunnen werken.

Opzich lijkt het ons niet zo heel ingewikkeld een groot blad laten zagen, poten er onder schroeven en klaar? Maar ik zit nog even te kijken waar ik deze zou moeten ondersteunen. In het plaatje kun je zien dat het om twee losse stukken gaat. Het grote stuk van 60cm breed, en het smallere stuk aan de rechterkant. De rode rondjes zijn waar ik in gedachten heb poten te gaan zetten. De streepjes in het blauw aan de rechterkant is waar ik de bladen aan de muur kan vastboren (aan de andere kant is dus een raam). De bladen zelf kunnen misschien ook nog aan elkaar?

Ik zit met het put wat groen gekleurd is. Voor mijn gevoel met hij daar ondersteund worden maar het zo een vreselijk onhandige plek zijn voor een tafelpoot...

Iemand een idee? Suggesties? Tips?

Alvast bedankt!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er aan de lange kant een muur of hout waar iets aan te bevestigen valt ?
 

Nanouk

  • #3
Nee, de lange kant staat tegen het raam aan dus daar kan hij niet aan de muur vast. Alleen aan de rechter kant zit een muur..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U zou wandsteunen kunnen gebruiken op de plaatsen waar ik de rode lijn ingetekend heb, deze steunen zijn oersterk en bij de ijzerwarenzaak in veel maten verkrijgbaar.In het midden van de lange zijde een poot erbij in het midden, een eindje van de voorkant af.
De poot rechtsboven kan ook vervangen worden door zo'n beugel, dat maakt het geheel nog stabieler.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Hoeveel ondersteuning er nodig is, is ook afhankelijk van het materiaal en dikte van het blad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu