Hardboard schilderen met oneffenheden?

Wimbouwt

  • #1
Ons schuine dak is afgewerkt met spaanplaat met een toplaag hardboard deze is een aantal jaren gelden geschilder met muurverf. Bij het schuren van de afwerkplaten ben ik op een aantal plekken door de verflaag heen geschuurd waardoor het hardboard zichtbaar en de vezels van het hardboard op sommige plekken omhoog staat, daarnaast liet de verf op een aantal plekken los en die heb ik af moeten steken tot de hardboard laag.

Ik heb al overwogen om het dak af te werken met gipsplaten of met mdf maar aangezien de prijzen en omdat het een huurhuis is heb ik dat er niet voor over.
Hoe kan ik de oneffenheden het beste weg werken zodat deze niet meer zichtbaar zijn na het te hebben overgeverfd met muurverf? En moet ik de geschuurde verflaag ok voorbehandelen met voorstrijkmiddel?

20230103_194424.jpg


20230103_183617.jpg
20230103_183611.jpg
20230103_192815.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Grondverf erop, losse vezels wegschuren, plamuren, weer schuren en opnieuw gronden.
 

Wimbouwt

  • #3
Kan ik over die grondverf laag heen schilderen met muurverf of moet ik dan verf voor hout gebruiken?
 

De Bob

  • #4
Als er muurverf opzit dan eerst de kale plekken met muurverf voor behandelen, laten drogen en losse vezels wegschuren , daarna weer met muurverf afdekken totdat de kale plekken weg zijn, tot slot het geheel weer in de muurverf zetten.

Grote oneffenheden, diepe beschadigingen enz. kan u plamuren
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu