Hard gekraak/knallen door zon?

ErwinW

  • #1
Beneden in de woonkeuken, grenzend aan sloot, klinken na een dag zon in de avond harde knallen en/of een harde krak.
In de winter heb ik nergens last van maar zodra de zon erop staat vanaf het voorjaar gaat het fout als het buiten afkoelt en de zon weg is in de avond.

Ik heb hard houten kozijnen met een stalen latei erboven. Kan het het uitzetten en krimpen van de latei zijn? Of de houten kozijnen?
Licht gekraak kan ik me voorstellen maar het is nu net of iemand een stoeptegel tegen mn muur gooit zo hard! Je schrikt je echt wezenloos... Ik heb dit al een paar jaar maar het lijkt steeds vaker voor te komen.

Iemand enig idee? Ik kan iig geen barsten en/of scheuren in mn muren ontdekken dus dat is het denk ik niet. Dan zou ik het ook in de winter moeten hebben.

Alvast bedankt want ik ga me nu toch enigszins zorgen maken...
Het is overigens het hoekhuis op de foto.

Groeten,
Erwin
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
6 partijen van ramen en jij bent de enigste?

Zou het ook in het dak kunnen zitten. Sandwichpanelen die ook voor pannendaken worden gebruikt, daar komt die klacht ook voor, kunnen ook voor platte daken worden toegepast.
 

ErwinW

  • #3
Ik ben helaas de enige ja... Maar het dak lijkt me stug eerlijk gezegd. Het geluid komt echt van beneden en niet van boven.
Heb al zitten denken of het nut heeft om zo'n bouwpatholoog er naar te laten kijken. Maar ja, kost weer zo'n 300 euri...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Wat voor waterslag zit er onder het kozijn?
 

ErwinW

  • #5
Rola schreef:
Wat voor waterslag zit er onder het kozijn?
Hi Rola,

Alle huizen hebben geen waterslag. Zie foto. Zou er daardoor vocht in het beton komen? Maar wel vreemd dan toch dat niemand een waterslag heeft?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu