Hangmat haken in muur

Kcavia

  • #1
Hallo, zie fotos. Ik heb nu een hangmat om een deur hangen maar ben bang dat het niet stevig genoeg is. Dus ik wil 2 stevige pluggen met haken in de bakstenen boren naast het kozijn zo hoog mogelijk. Alleen het muurtje van de schuur naast het kozijn ziet er ook niet super stevig uit. Is het een reeële angst dat ik het muurtje omlaag trek als ik in de hangmat ga liggen?

20220714_100446.jpg 20220714_100441.jpg
 

Lampje45

  • #2
Hoe strakker de hangmat hangt des te groter de krachten worden ik zou het niet doen bij dit muurtje. Dus mijn inschatting: Niet doen!
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb zelf ooit een hangmat met haken aan houten staanders aangeschaft. Je zou hier (als je de muur niet vertrouwt) met slagpluggen een houten paal verticaal tegen de muur kunnen zetten en dan aan de paal de haak bevestigen.
 

Kcavia

  • #4
Oja zodat de kracht meer verdeeld word over de hele muur denk ik? Dat is wel een goede tip.

Niet doen is ook een goede tip natuurlijk, al wil ik natuurlijk wel graag in mn hangmatje liggen deze zomer:-)

Bedankt voor de antwoorden
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
In de kopse kant van de zijmuur boren moet in theorie wel kunnen, mits je zeker weet dat de stenen goed vast zitten. Het is zo te zien een oude schuur, misschien met kalkspecie gemetseld. Dan is de optie met eerst een balk ertegenaan een verstandige.

Het beste is lijmankers te gebruiken. Slagpluggen en normale pluggen geven een spreidkracht, die kan een enkele steen kapot drukken. Boor altijd in het midden van de steen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu