Grondlaag kast achterhalen en herverven.

Jorisb

  • #1
Ik wil graag een 2ehands kast in een Belgische kringloopwinkel kopen en deze verven in een donkere volledig dekkende lak (dus geen nerven zichtbaar).
De kast kost 175 euro, te veel om dus te kopen en wat op te proberen, vandaar dat ik mij goed wil informeren...

De kast die ik op het oog heb is deze:


In de eerste instantie was ik zo naïef om te denken dat de kast gewoon transparant gelakt is en ik met wat ontvetten en opschuren de kast zou kunnen overschilderen.
Maar als deze bv met was of olie is behandeld, wordt dat natuurlijk een heel ander verhaal en moet ik de die laag eerst helemaal verwijderen. Als ik mij goed geïnformeerd heb, is dat geen simpele klus om tot een net resultaat te brengen, of geldt dat alleen voor als men daar ba een niet dekkende laag wilt aanbrengen?

Is er een manier hoe ik in de winkel kan achterhalen wat de oorsprongkelijke behandeling van het hout is geweest?
En wat zou de makkelijkste manier zijn om deze kast donker en dekkend kleuren?

Alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Een vettig oppervlak kan duiden op olie of was en geeft af op een watje met terpentine ( waar ook het vuil der tijden opzit ), een glad / droog oppervlak op transparante lak. Dat is vanaf hier niet te bepalen.
 

Jorisb

  • #3
Ik ben gisteren nog even gaan kijken in de winkel en heb op een verborgen plaatsje eens gekrast. Daarna had ik wel een donker riggeltje onder mijn nagel zitten, dus ik vermoed dat de kast inderdaad in de olie of de was staat.

Probleem is dat ik niet genoeg ruimte in huis heb om de kast op te slaan en er op mijn gemak aan te werken, dus ik ga eens goed moeten nadenken over een oplossing :)

Merci!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu