Grijze vlekken na schuren eettafel

Tassie127

  • #1
Wij hadden nog een oude eettafel staan. Oorspronkelijk was deze een koloniale kleur. Ik vermoed door een waslaag aangezien er van alles aan het schuurpapier plakte tijdens het schuren. Mijn moeder heeft deze ooit wit overgeschilderd en was dusdanig beschadigd dat ik deze wilde opknappen en overschilderen. De verf sprong er echter vanaf dus had al wel door dat overschilderen geen optie was.

Ik heb de witte verf verwijderd met afbijtmiddel en vervolgens de rest met de hand afgeschuurd. De lichte kleur bevalt mij wel en wil ik voor het tafelblad ook houden. Maar er zitten allemaal grijzige vlekken in het blad.
Hoe meer ik schuur, hoe lichter de tafel word maar de vlekken verdwijnen niet en lijken dan juist meer op te vallen.
Ik wil het blad straks met transparante lak afwerken maar dan moeten die vlekken er dus wel uit. Ik heb echter geen idee waar ze vandaan komen en wat ik er tegen kan doen. Aangezien ik ook niet weet wat voor een houtsoort het is, durf ik niet zomaar van alles te proberen.
Graag dus jullie mening. Hieronder 2 voorbeeldjes. Heb meer foto's maar deze kunnen schijnbaar niet worden toegevoegd dus als iemand die nog nodig heeft zullen die via mail moeten denk ik.
Alvast bedankt!


 

EGeen

  • #2
Ontweringswater proberen?

Wel eerst uitproberen op een plek waar je het niet goed ziet!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu