Grass scharnieren versleten?

Gerritb

 • #1
Ik heb een keuken met Grass scharnieren voor de kastdeurtjes. Iets van 24 jaar oud. De Grass scharnieren hebben 2 stelknopjes om de deur recht te hangen. Het probleem is nu dat 1 van de kastjes bij openen 'van de scharnieren' valt. Hij komt eenvoudig los, je hebt het deurtje dan in je handen of op je voeten :-).

Is dit slijtage van het Grass scharnier? Of kan ik zo'n scharnier op 1 of andere manier beter vastzetten/stellen? Ik kan nergens een goede uitleg over Grass scharnieren vinden.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan zijn dat er gewoon een schroefje los zit waardoor het deurtje uit het scharnier schiet.
  Dat merk is nog steeds leverbaar maar u kunt er ook een ander merk voor in de plaats zetten, neem het oude scharnier even mee, veel ijzerwarenwinkels hebben keukenscharnieren te koop.

  Plaats even een foto als u er niet uit komt.
   

  Gerritb

  • #3
  @jan, dank. Ik zag inderdaad dat er veel te koop zijn, echter vele Grass types :-). Kan je bevestigen dat slijtage een oorzaak kan zijn? De schroeven zitten volgens mij prima, ook bij alle andere identieke deurtjes.

   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik denk dat er toch een schroef van het verstelpunt los zit of dol gedraaid is, als het scharnier kapot zou zijn moet dat te zien zijn, ik zie er niets bijzonders aan.
  En anders gewoon de scharnieren van dat deurtje vervangen, allebei anders kan het deurtje scheef open gaan.
   

  Stef63

  • #5
  Wellicht al opgelost (2016!!) maar ik had precies hetzelfde probleem. Blijkt dat het kruisplaatje krom is getrokken waardoor hij er makkelijk uitschiet.
  Bij mij ook meerdere kastdeurtjes die naar beneden vielen. 17 jaar oud.
  GrassKruisplaatje.jpg
   

  Gerritb

  • #6
  Ha! kan het zijn ja! Ik heb het wel min of meer goed nu, door afstellen. Maar ik ga zeker kijken of dit bij mij ook het geval is. En de oplossing? Rechtgebogen? :-)
   

  Stef63

  • #7
  Gerritb schreef:
  Ha! kan het zijn ja! Ik heb het wel min of meer goed nu, door afstellen. Maar ik ga zeker kijken of dit bij mij ook het geval is. En de oplossing? Rechtgebogen? :-)
  Rechtgebogen inderdaad met succes maar de meeste heb ik toch wel vervangen omdat ik bang ben voor metaalmoeheid en wanneer de hoge kastdeurtjes op je tenen vallen is dat geen pretje.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu