Goede allround houtrotvuller

Menno5

  • #1
Beste kenners/klusser/schilders,

Heeft iemand een tip / idee waar ik op moet letten bij de aankoop voor een goede en betaalbare (proff) houtrotvuller voor kozijnen buiten, liefst allround spul (dus ook voor iets grotere gaten)?

Ik heb filmpjes op youtube gezien van een "bekend merk" te koop bij alle huis-tuin en keuken bouwmarkten, maar dit is wellicht meer iets voor de amateur (oke.. dat ben ik.., maar wil het wel professioneel aanpakken;)).
Er zijn ook producten te koop die weer mega duur zijn, en aangezien ik best veel nodig zal hebben wordt dit wel prijzig. Daarnaast heb ik best wat grotere gaten te vullen >30mm.

Kortom, wie heeft de tip hoe een goede houtrotvuller te selecteren (prijs/kwaliteit), of ieder geval de tip waar ik op moet letten bij de aanschaf ( en waar bijv.)

Hoor graag,
Menno

NB. de eerdere post van mij hieromtrent was niet oke vanwege de genoemde merknamen, die zijn er nu uit.
 

robdeb

  • #2
Een all-round vuller bestaat denk ik niet. Voor kleine reparaties vind ik een wat kleverigere tweecomponenten pasta fijn, terwijl ik bij grotere reparaties graag met materiaal werk dat 16u moet drogen maar perfect te modelleren en af te messen is.
 

Menno5

  • #3
Dank, maar dan kan ik voordeliger dat 2k spul in die twee blikjes kopen, ook bij de proff. vakwinkel. Echter, daar staat niet expliciet elastisch op.
Daarnaast is er het 2k spul ( in een bus) voor in de kitspuit. Dit is wat duurder spul. Is dat echt veel handiger dan? of is dat juist voor de kleinere gaten?
 

robdeb

  • #4
Dat 2k spul uit de blikjes met de zwaluw erop vind ik voor grote reparaties echt drama, veel te plakkerig. Dat duurdere reparatie spul in kitkokers werkt perfect voor grote reparaties. Als je grotere gaten lamineert gebruik je er ook niet zoveel van.
 

PimKlus

  • #5
Dat spul van zwaluw spul werkt niet fijn, plakkerig en moeilijk te modelleren. Ik heb ook 2 componenten snel plamuur geprobeerd, dat was helemaal drama. Dus toch maar terug naar de iets duurdere oranje uit de bouwmarkt. Werkt erg fijn, goed schuurbaar (vergelijkbaar met hout). En blijft beetje elastisch. Voor mij geen ander meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu