Gleuven dichten voor egaliseren

Casperdejong

  • #1
Ik ben vandaag begonnen met het plaatsen van de vloerverwarming en in 1 kamer van mijn appartement hebben we moeten constateren dat het hoogteverschil tussen 2 gedeeltes te groot is om verder te gaan met het leggen van de vloerverwarming en dus ook de vloer.

De situatie is als volgt. Er is een gleuf ontstaan (zoals te zien is op de foto) aangezien hier eerst een dragende muur stond. Deze is verwijderd en de vloer is hierna "dicht" gemaakt
WhatsApp Image 2023-04-13 at 13.53.47 (1).jpeg


De vloer rechts ligt nu hoger dan de vloer links en de gleuf is in die zin een soort afdaling (van +- 10mm). Dat betekent dat we de linkerkant moeten verhogen om zo gelijk te maken met de rechterkant. Ik zit alleen een beetje met de gleuven die aanwezig zijn en of de egaline daar niet in weg zal vloeien, en hoe ik dit dien op te lossen. Zal een dikke laag kit volstaan? Of zijn er betere opties.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
een beetje kit is voldoende voor die kiertjes
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een dun randje acrylaatkit is zeker voldoende. Zolang de kieren maar dicht zitten.

Acrylaatkit is vrij goedkoop en je vinger kun je zo afwassen onder de kraan. Ideaal spul dus hiervoor. Vergeet de voorstrijk niet voor je gaat egaliseren.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
dit lijkt mij een vloer van fermacell op een houten vloer, je zou ook de fermacell kunnen losschroeven en hier dan een plaat van 10mm bij onder leggen en dan de fermacell er weer op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu