Glasvezelbehang over geverfd hout

Cb005978

  • #1
Quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 11:56 schreef Athalon het volgende:
Ik gebruik glasweefsel iets anders n.l. om meubel panelen mee te beplakken. Oftwel ik maak eigen kasten etc etc en gebruik daar masonite (hardboard soort) en een frame van goedkoop frutselhout voor. Na afloop van zo'n paneel, verdunde witte houlijm erover smeren en glaswefsel erin plakken, zelfs zeer scherpen hoeken doe ik op die manier, daarna latex of gewone acrylverf erop rollen en zie daar meubelpanelen van 260 x 60 cm prachtig strak afgwerkt met glasweefsel.

De witte houtlijm was een probeersel omdat in het weekend de boel weer dicht was en Acrylverf was ook een testje omdat ik nog 4 liter verf over had en geen latex op dat moment. De heleboel heb ik daarna nog afgewerkt met blanke lak op spiritus basis (had nog een blikje staan) en een prachtig satin glanzend wandpaneel was het resultaat.

------------------------

Ik bezit een stacaravan die van binnen is afgewerkt met zogenaamde decowall panelen. Dit zijn panelen met een gleuf erin gefreesd die planken moeten simuleren. De vorige eigenaar heeft deze panelen geverfd met satijnlak.

Ik wil hier graag overheen met glasvezelbehang. Zou dat lukken met de houtlijmoptie zoals hierboven omschreven (op fok.nl) en werk ik daarmee ook de gefreesde geleuven weg?
 

EGeen

  • #2
Gevreesde stroken zullen sowieso moeten worden dichtplamuurd. Uw bovenstaande quote van iemand is een alternatief en zo zal ik het ook nooit aanraden. Dit door de spirituslak die over een andere verdunningsoort product wordt gezet. Tevens is glasweefselbehang eigenlijk niet goed (dus alternatief) om op hout te plaatsen.

Stel u wilt dit toch gaan doen, alles gladplamuren, acrylgrondverf erop, en hierover de glasweefsel. Daarna afwerken met een muurverf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu