Glansspoel dosering Bosch logixx werkt niet / droogt niet

Mavisser

  • #1
De Bosch vaatwasser droogt niet. Type Bosch Logixx (SGS09A12/19, SD11DT1B). Het duurde steeds langer voordat de machine aangeeft dat het glansspoelmiddel bijgevuld moet worden. Nu geeft de machine dit helemaal niet meer aan, terwijl de vaten niet droog wordt. Als je in het bakje kijkt dan blijkt dit bijna vol te zijn.

Ik heb de voorkant van de deur eraf gehaald en zag toen dat er vuil in het uitstroom gebied zat. Als je handmatig het zuigertje opent komt er wel vloeistof uit en zakt het niveau in het glansspoelbakje. Ik heb dit schoogemaakt vanuit de uitstroom opening aan de binnekant van de deur (zwarte schimmel).

'S avonds weer afgewassen en natuurlijk niet droog. Bij controle van het bakje voor het glansspoelmiddel bleek dat dit weer VOLLER was! RA RA.

Ik heb de volgende test gedaan. Bakje glansspoelmiddel helemaal leeg gepomt. Machine geeft aan dat glansspoelmiddel bijgevuld moet worden.

Hierna een test was gedraaid met lege machine. Hierna was het bakje dus weer voor 2/3 gevuld !!!!!

Dit bevestigt mijn vermoeden dat het bakje niet met glansspoel middel gevuld was maar met gewoon water. Ergens lekt het:

- Of op het klepje
- Of bij het "oog"
- Of bij het afvoerzuigertje.

Ik vermoed het laatste, aangezien de vloeistof die ik uit het bakje verwijderde na het schoonmaken naar het schoonmaakmiddel rook dat ik gebruikt had voor het verwijderen van de schimmel.

Weet er iemand een oplossing en wat er vervangen moet worden?
 

Tonr

  • #2
Vervang zeepglansbak
 

Mavisser

  • #3
Nog een test gedaan, ik heb onder het rubber van het klepje van de glansspoelmiddelbak vulling aangebracht. Het blijkt dat het klepje met het rubber nauwelijks afsluit op de rand van het bakje, jaja Bosch goed design. Nu blijft het bakje tijdens wassen wel leeg.
Het is een beetje zonde om zeep en glasbak in zijn geheel te vervangen voor een rubbertje wat niet goed sluit. Dit heeft alleen nut als Bosch zijn ontwerp aangepast heeft. Anders treedt dit probleem weer na een 2 a 3 jaar op, als het rubber iets slapper wordt. Voorlopig laat ik de vulling wel zitten, werkt zo best.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu