Bosch SMI3506 vaatwasser glansspoelbakje lekt

Wpee

  • #1
Dag

Het glansspoelbakje van mijn BOSCH SMI 3506 lekt. Niet aan de buiten kant maar aan de binnenkant loopt het bakje leeg. het gebeurd met name als de deur open is geweest (plat) en weer gesloten wordt. Dan loot er een beetje uit.
Ik heb de vorzijde van de deur er al af gehad en even de afsluiter (rubber pennetje) erbuit gehaald, de zaak schoon geblasen en weer gemonteerd. Ik heb het veertje wat uit elkaar getrokken zodat de afsliter wat harder aangedrukt wordt maar het probleem blijft.

Het probleem lijkt begonnen te zijn toen in de schakelklok gedemonteerd heb en weer gemonteerd. Als ik deze draai dan gaan bakje en glansspoelmiddel-afsluiter netjes op en neer en ook de metalen palletjes werken naar behoren. Ook de pal van de aflsuiter gaat ver genoeg naar beneden en ik heb het idee dat de veer ook hard genoeg moet drukken zoals het nu is.

Wie kan me verder helpen en een tip geven. Sterker veertje zoeken?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Heeft het bakje niet nu constant spanning waardoor hij constant geactiveerd is?
 

Wpee

  • #3
Nee, de doseerpen gaat mechanisch naar boven en beneden. Dat gebeurd rechtstreeks door nokken van de klok. Het aandrukken gebeurd door een veer die de doseerpen in een afsluiter drukt. Alleen lijkt het nu alsof de aandrukkracht te weinig is of dat de doseerpen beschadigd is waardoor er een lek is . Ik heb de doseer pen verwijdert en bekeken maar ik kan er niets aan zien.
Ik kan wel nog nieuwe kopen maar of dat de oplossing is weet ik niet.

gr Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu