Glans van RVS verwijderen

Frank4711

  • #1
Wellicht een vreemde probleemstelling : hoe krijg je de glans van een RVS-onderdeel (deur van een magnetron) weg?

De deur bestaat uit geborsteld RVS. Doordat er een kras is ontstaan loodrecht op de borstelrichting, ben ik met een poets aan de slag gegaan (soort polijsten). De kras heb ik kunnen verwijderen maar het RVS blinkt nu redelijk. Ik heb vervolgens met een 3M-schuurpad (borsteleffect) de deur opnieuw geborsteld. De structuur komt nu overeen met de bedieningsplaat ernaast, echter de glans is duidelijk verschillend.

Iemand een idee hoe je de glans van RVS kunt verwijderen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zal weinig anders opzitten dan het bedieningspaneel ook met het schuurpad te behandelen, het originele borstelen heeft altijd wat diepere "groeven" dan dat van een schuurpad, dat is niet eenvoudig dit gelijk te krijgen.
Opnieuw laten borstelen zou een optie kunnen zijn.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Omdat ik mooie chroomkleurige scharnieren wilde heb ik stad en land afgezocht naar verchroomde scharnieren, maar die bleken er 12 jaar geleden niet te zijn.

Vandaar dat ik uitgeweken ben naar RVS scharnieren en deze op de polijstborstel heb opgepoetst waarna ze blonken alsof het chroom was.
Echter die glans was van korte duur toen mijn vrouw even met schoonmaakmiddel (ik dacht glassex) de scharnieren had schoongemaakt.

Ook kan ik mij herinneren toen wij tijdens een bouw RVS panelen hadden verwijderd (zonder handschoenen) dat er doffe vlekken in het RVS ontstonden, dit werd door een bedrijf weer schoongemaakt waarna het werd ingewreven met een soort azijn (rook tenminste zo) zodat het weer de oude kleur terug kreeg en daarna werd het met water weer schoongemaakt.

Zelf ben ik een vrij fanatiek wedstrijdvisser en maak wel eens van RVS voerkorfjes. Omdat deze zo blinken zet ik ze een uurtje in azijn en haal ze er dan zonder af te spoelen uit na einige tijd zijn ze dan dof uitgeslagen.

Ik weet niet of je daar wat aan hebt maar wie weet.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu