Gipsplaten tegen dak nieuwbouwwoning

Jokro

  • #1
Hallo,

Wij lopen rond met het idee om gipsplaten onder ons dak te monteren. Nu lees ik op dit forum verschillende adviezen met betrekking tot vocht.

Mijn vraag is welke methode we het beste kunnen toepassen. Regelwerk op de slaanplaten schroeven en vervolgens hierop de gipsplaten of moet er nog een folie oid tussen?

Graag hoor ik jullie advies!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wordt er ook extra geisoleerd? Hoe is de opbouw van het dak?
 

Jokro

  • #3
Bedankt voor uw reactie.

Dit was ik inderdaad vergeten te vertellen. Het betreft hier een woning dat in 2017 is gebouwd. Het (sporen)dak is volledig en goed geïsoleerd en bestaat uit prefab daksegmenten. Hoe de opbouw van het paneel precies is zal ik moeten navragen bij de aannemer. We zijn niet van plan deze extra te isoleren aangezien dit overbodig is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan is folie niet nodig.

Regelwerk en gipsplaat. Of het regelwerk op de spaanplaat gemonteerd kan worden hangt af van de dikte van het spaanplaat. Vaak is het maar een paar mm dik.

Controleer de naden meteen of ze wel goed zijn afgedicht. En ook rondom bij aansluiting op muren. Vaak zijn dit enorme luchtlekken. Als je dat niet hersteld, doet de isolatie ook niet veel.
 

Jokro

  • #5
Aha. Het idee was om het regelwerk vast te zetten op de sporen. De sporen in het midden van de platen kan ik namelijk opsporen met een leidingzoeker zo kan ik het monteren om de 60cm.

Bedankt voor het advies en de tip van de aansluiting, dit ga ik zeker controleren aangezien de koplatten er toch allemaal af gaan.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Hart op hart 60cm afstand is te groot. Gipsplaten gaan dan doorhangen. Dan nog een tengel plaatsen in het midden op de 30 cm, wanneer je in de lengte richting wilt monteren Of om de 40 cm tengels plaatsen en dan gipsplaten haaks er op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu