Gipsplaten stuken op schuin plafond

Arrie

  • #1
Bij de montage van de gipsplaten op het schuine plafond zijn niet alle platen even vlak gemonteerd doordat ook de plafondbalken iets verloop hebben.

Kan dat met stuken nog vlak getrokken worden? We praten over millimeters, geen centimeters.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zal met stuken vast wel vlak getrokken kunnen worden. Maar of dat dan goed blijft is de vraag. Probleem ligt in eventuele werking van het geheel.

Zeker indien er maar een heel dun laagje gestuukt wordt, is de kans heel groot, dat zaak naderhand gaat scheuren, en er een lelijker resultaat overblijft dan het kleine hoogteverschil.

Goedkoopste oplossing: naden kitten met acrylaatkit, zodanig dat er nog groeven blijven (met je vinger het restant weghalen). Is het geheel eenmaal gelatext dan vallen de hoogteverschillen ook niet meer op.

Stuken kan dus ook, maar komt veel meer bij kijken, en resultaat is sterk afhankelijk van omstandigheden. Het stuken van gipsplaten en/of stucplaten is meerdere malen op het forum beschreven.
 

H@ns

  • #3
Voor het stucen van plafondplaten moet je een minimum laagdikte aanhouden van gemiddeld 10 mm, in de praktijk draait dat uit op stukjes met 5 mm en stukjes met meer dan 10 mm.
Hierin kun je dus wel wat oneffenheden kwijt.

Als je alle naden voorziet van gaasband zul je geen last van scheuren krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu