Gipsplaat niet dekkend geschilderd

Stax

 • #1
Ik heb twee kamers gemaakt met scheidingsmuren van gipskartonplaat (geen stucplaat). Ben in de ene kamer begonnen met lichtbeige schilderen, met 'monodek'-latex van het bekende merk met de F. Nou dat monodek viel tegen, moest er 3 keer overheen voordat het dekte.

"Natuurlijk", dacht ik. "Ik had het moeten voorstrijken!". Dus voordat ik aan de andere kamer begon universele voorstrijk gehaald (van het bekende merk met de A, geschikt voor gipskartonplaat) en alle platen er goed mee ingesaust. Dag later begonnen met texen en wat nu??? De verf dekt nu helemaal niet meer, na twee lagen zie je de gipsplaten er nog steeds vrolijk doorheen schijnen. Het is nog erger dan in de andere kamer! Dik opzetten met de kwast helpt nog iets (maar je blijft strepen zien), maar met de roller is het een drama.

Wat gaat hier mis?? Wat moet ik doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Geen voorstrijk gebruiken. Voorrollen met een verdunde latex van een goed merk (H.) en daarna een definitieve latex-laag aanbrengen.
   

  Stax

  • #3
  *lol* Overal lees je dat je gipsplaat altijd moet voorstrijken, waarom zeggen ze dat dan?

  Maar goed, de voorstrijk zit er dus al op, plus twee lagen monodek en nog steeds zie ik de naden en het bruin van het karton er doorheen. Na het opzetten van de tweede laag was er nauwelijks verschil... dus dat wordt misschien wel quatrodek, vrees ik.

  Kan ik hier nog iets aan doen?
   

  Fiesiekus

  • #4
  Stax schreef:
  *lol* Overal lees je dat je gipsplaat altijd moet voorstrijken, waarom zeggen ze dat dan?
  Dat heet nou "kommersjeel" (lees: de klant een poot uitdraaien); je hebt er dus niets dan ellende van.

  Oplossing anders dan nieuwe platen of de bestaande stuccen zou ik 1-2-3 ook niet weten.
   

  Fiesiekus

  • #5
  Misschien kan je op een klein stukje, het oppervlak opruwen met fijn schuurpapier en kijken of de latex daar wel pakt&dekt?
   

  Stax

  • #6
  Hee dat is wel een goed idee! Ga ik vanavond meteen proberen! Dankjewel Fiesiekus!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu