Gemêleerde bobbeltjesverf van vroeger?

HuubvG

  • #1
Dag kluslieden,

In oude huizen kom je het nog tegen, misschien wordt het nog gedaan. Maar hoe heet het? En hoe deden/doen ze het? Meestal zat het aan de onderste helft van een wand, dan een richel en daarboven een vlakke wand. De gemêleerde verf was afneembaar. Ik heb gezocht op gemêleerde en op gebobbelde verf, maar niets kunnen vinden. Graag zou ik weten hoe het in zijn werk gaat, omdat ik een paar wanden heb die ik ermee zou willen doen.

Alvast dankjewel voor eventuele tips.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bedoel je betonemaille?
 

De Bob

  • #3
@HuubvG
Zoek eens onder "structuurverf met zeer grove korrel" dan naar afbeeldingen, dan komen alle bobbeltjes een bultjes voorbij.
Het zijn er veel, dik en dun.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Werd idd. Origineel beton emaille wordt hier nog maar sporadisch aangebracht. Vereist het nodige vakmanschap. De mensen die ik ken, of liever kon, hadden zo hun eigen recepten zeker vwb zand-cement verhouding. Gipsproducten die dit nabootsen bevatten vaak grove kwarts. Ook leuk, maar veel zachter en dus niet zo hard. Betonemaille kan wel zondermeer worden overgeschilderd omdat beton emaille zowiso van top laklagen werd voorzien.
 

HuubvG

  • #6
Oh!?

Ik zal notificaties zeker uitgezet hebben? Nu ik eens even kijk of ik al een reactie heb, zijn er al vier reacties, waarvoor dank.

Ik zal het niet zelf gaan proberen.

In plaats daarvan heb ik alle wanden van beton en van gips en van een nieuw product (waar zilvervisjes gek op lijken te zijn) geïmpregneerd en behangen met glasvezel/vliesbehang, daarna gesausd met badkamer- en keukenverf. Daarna een blanke UV beschermende lak erover gedaan vanaf plafond tot op de afgekitte kier tussen wanden en betonnen vloer (zie mijn draadje over plinten).

Jammer dat dit soort vakmanschap verloren lijkt te zijn gegaan. : - [
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu