Geluiddempende muur

Mon_vdw

  • #1
In de woning die ik heb gekocht zit een voorzetwand om geluid te dempen. Nu is mijn vraag zou dit echt veel doen qua geluid? De isolatie die er tussen zit is rond de 35 jaar oud. De muren zijn als ik het zo zie gewoon met cement gemetseld op de vloer, kan me iets voorstellen dat je daar eigenlijk iets tussen moet doen in verband met contactgeluid van de vloer. Ik twijfel nu dus om de voorzetwand eruit te halen. Zie foto's ter verduidelijking:

20220914_125921.jpg


20220914_125852.jpg


20220914_155631.jpg

20220914_155640.jpg

20220914_155636.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het zal zeker iets doen. En ja, de kwaliteit en dichtheid van isolatie is tegenwoordig beter, bijvoorbeeld door te kiezen voor steenwol met hoge persing en een buigslappe wand van vezelcementplaten.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #3
Ja, deze voorzetwand heeft een goede geluidsisolatie.
De geluidsisolatie hangt wel af van de muur er achter, als deze al erg goed isoleert, dan dan is de toevoeging van de voorzetwand minder groot, dan wanneer de muur slecht isoleert.

Oud glaswol is niet slechter dan nieuw glaswol (of steenwol). De functie van deze minerale wol is om de holle klank tussen de wanden te dempen. Niet om geluid te isoleren. Geluid isoleren doe je met massa. Glas- en steenwol hebben weinig massa.

Voorzetwand ontkoppelen van de vloer heeft weinig zin, omdat de vloer al gekoppeld is met de muur.
 

Mon_vdw

  • #4
Dat het iets doet ben ik ook wel van overtuigd, maar weegt het er tegenop om een 15cm van je kamer in te leveren hiervoor? De muur die erachter zit is volgens de bouwtekening 22cm dik. Ik verwacht een steensmuur van kalzandsteen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Voor deze stenen is jaren geleden en misschien heden ten dage nog wel reclame gemaakt dat ze geluid dempen. De steen is bijzonder poreus en dat is een eigenschap om geluid te dempen.
Daarbij hebben of hadden ze een aardige look.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu