Geisoleerde betonmuur aan de binnenkant isoleren!

Vand.M

 • #1
Hallo,

Ik wil graag een betonmuur aan de binnenkant isoleren.
Het is de kopse kant van een woning.
De woning is in 1980 gebouwd heeft van buiten uit gezien: eerst gemetselde gevelstenen, een spouw, dan isolatieplaten van glaswol of steenwol en dan een betonmuur. Omdat die betonmuur (die dus binnen zit)enorm koud aanvoeld en dit de slaapkamer betreft, wil ik die graag isoleren en dan houten panelen er op bevestigen. De andere kant van de slaapkamer heeft ook een betonmuur aan de binnekant en die wil ik eigenlijk ook isoleren en dan panelen er op bevestigen maar dat is dus geen buitenmuur maar grenst aan de buren.
Weet iemand hoe ik dit het beste kan doen en moet isoleren?

Vast bedankt.

Vand.M
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pepjo

  • #2
  Waarom houten panelen en geen gipsplaten ?
  Ik zou er een houten frame voormaken, dat opvullen met gips/steenwol en vervolgens afwerken. Kun je gelijk je leidingen voor electriciteit/kabel/telefoon in wegwerken.
   

  Vand.M

  • #3
  Hoi,

  Dank voor je reactie.
  Gips platen vind ik niet zo decoratief en vandaar dat ik wand cq. plafond panelen er voor wilde zetten. Van die panelen die je overal bij de bouwmarkt kunt kopen van bijv. candoo.
  Zoals je beschrijf met een raamwerk opgevuld met glas enof steenwol lijkt me wel wat en daar die panelen op bevestigen.
  Maar krijg ik dan geen vocht problemen? En kunnen die panelen gelijk op het raamwerk of moet er nog ruimte tussen die panelen en de glas/steenwol blijven?
  Ik ben maar een leek dus zoveel weet ik er nu ook allemaal niet van af.
  Dus de juiste namen van de materialen zijn ook erg welkom.

  Maar ik hoor het graag.

  Groet,

  Vand.M
   

  MvanV

  • #4
  Tegen dampproblemen heb je steenwol/glaswol met folie en je kunt losse dampdichte folies kopen. Die doe je aan de warme kant.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu