Geen water Hotpoint LFTA+ H2141 HX.R

Mrklaassen

 • #1
Eergisteravond is de vaatwasser aangezet. In de ochtend viel het mij op dat dat de vaatwasser nog steeds geluid maakte alsof hij net met het programma start. Bij openen zag ik code 6 knipperen. Hierop vaatwasser uitgezet en weer gestart met verschillende programma's, maar zonder resultaat. Het enige wat ik hoor is een zoemend geluid, maar er word geen water aangevoerd. Dit stopt na enkele seconden waarna hij na ongeveer een minuut begint met piepen waarbij 1 in het display knippert.

Ik heb alle filters e.d. gereinigd, de toevoerslang met waterstop losgehaald (filtertje was schoon), afvoer lijkt vrij (ik kan er in elk geval voldoende lucht doorheen blazen), de kraan geeft voldoende druk.

Bij het loshalen van de af/aanvoerslang trok ik deze los uit de vaatwasser (gaat heel makkelijk) hierdoor liep er wel redelijk wat water in de lekbak. Ik weet niet of het normaal is dat deze hoeveelheid water blijft staan in de vaatwasser. Alles droog gemaakt en nog weer een keer aangezet, maar met hetzelfde resultaat.

Ik heb tot nu toe geen oplossing kunnen vinden. Misschien dat jullie mij op weg kunnen helpen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mrklaassen

  • #2
  Even voor de volledigheid het gaat dus om een VAATWASSER.

  Zojuist de afvoer nogmaals getest en die werkt prima. Het moet dus iets met de aanvoer zijn. Bij het inschakelen hoor je eerst de pomp werken zoals normaal, na het pompen hoor ik enkel heel zacht een geratel/tikkend geluid uit de machine komen. Dit houd na circa 20 seconden op waarna de machine na ruim een minuut begint te piepen.
   

  Mrklaassen

  • #3
  Heeft er iemand een idee? kan het de waterstop zijn die defect is?
   

  Mrklaassen

  • #4
  Inmiddels ben ik via een ander forum geholpen. Het betrof een defect waterstop.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu