Gaten in slaapkamermuur met roodband of kant-en-klaarvuller?

Consumentje

  • #1
Na het verwijderen van een behanglaag in een slaapkamer van mijn ouderlijk huis is er een muur overgebleven met een aantal grote en kleine gaten en waarvan het pleisterwerk deels heeft losgelaten. Ik heb besloten het zelf te gaan stucen. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar één keer moet de eerste keer zijn, dus ik ga de uitdaging aan. Maar eerst moet ik natuurlijk de de gaten aanpakken. Ik was van plan dit met een kant en klare muurvuller te doen, maar ik lees veel over roodband en geelband. Wat is het beste voor dit soort gaten? (zie foto's) Er zit een gat bij waar zelfs een stuk steen vanachter het stucwerk is meegekomen. (Steen er weer in lijmen?) Tips zijn zeer welkom.
Ik wil de gaten trouwens eerst voorbehandelen met een diepgronder, omdat ze korrelig en stoffig zijn.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De genoemde opties zijn allemaal prima. Het erin lijmen van het stuk is ook goed. En het gebruik van primer ook. Ga zo door ;) :prima:
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ga je de hele muur stuccen? Dan kan je het beste eerst de gaten aansmeren, laten drogen, wederom primer gebruiken en dan pas hele wand gaan doen.
 

Spijk

  • #4
In ieder geval het gat waar de steen uit is gekomen vooraf dichten, het is te diep om met gips te vullen. (maximale dikte rood en geelband is circa 3 cm)

Maar ik zou persoonlijk geen rood of geelband gebruiken, maar MP75. Daar is superstrak mee te werken maar heeft ook een langere verwerkingstijd als geel en roodband. En dat laatste is wel lekker als het je voor de eerste keer gaat stuken
 

Consumentje

  • #5
Dank voor de tips! Ik was inmiddels al begonnen met de gaten. Ik heb uiteindelijk toch roodband gebruikt. Het grote gat heb ik eerst gedicht met betonreparatie en toen verder opgevuld met roodband. Alles is nu gedicht. Nu primen en stucen. Daarbij twijfel ik nog over Multistuc van Gyproc of Fix & Finish. Ik denk dat de laagdikte ± 5 mm zal worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Let even op de maximale dikte van het middel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu