Gat groter maken

Hema

  • #1
Hallo, ik heb een grote pvc regenton met bovenin en onderin een gat voor een kraantje. Helaas is het gat te klein voor het kraantje. Hoe maak ik in een pvc regenton het gat iets groter?
Kan ik het met iets verder uitveilen? Ik had al een gatenzaag (verschillende afmetingen) gekocht maar het lukt mij niet. Ik zaag natuurlijk in de lucht als ik ga boren......
Ik ben een weduwe van 69 jaar maar best handig en wil het eerst zelf proberen voordat ik "weer" hulp moet vragen. Het kraantje wat er nu opzit kan ik geen tuinslang aan koppelen en bovenin wil ik kraantje voor de overloop. Er zit geen regenpijp, dus ik kan geen overloop op de regenpijp maken.
Dank voor de tips!
Vriendelijke groet, Maria Hoogveld.

De foto's zijn van het gat en de onderste kraan en het aparte kraantje wil ik installeren.

IMG_20230608_192620529.jpg IMG_20230608_192635570.jpg IMG_20230608_192657738.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met een stappenboor.
Die zijn soms best duur, in kunststof heb je geen dure nodig, even zoeken dus naar een betaalbare.
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Of trappenboor ook wel genaamd. Zelfs bij de blauw witte budget actiewinkel te koop voor weinig.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Plankje tegen de binnenzijde klemmen met een center gat op de juiste plaats. Dan voorzichtig met de gatenzaag het gat groter maken.
 

Hema

  • #5
Hartelijk dank voor de aangegeven oplossingen. Mijn zoon kwam in het weekend en wist van mijn probleem. Hij heeft met de gatenzaag het gat groter gemaakt en mijn kraan gemonteerd. Aan de onderkant was het gat precies op maat. Dus mijn probleeem is opgelost. Ik heb het weliswaar niet zelf gedaan maar ben blij met mijn nieuwe kranen. moet ik dit ondewerp nog afsluiten als zijnde opgelost. Zo ja hoe doe ik dat dan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu