Gas verbruik Remeha Avanta cw5

DaveH

  • #1
Mijn Avanta , verbruikt in ruststand ong 0,5 m3 gas p/d , er is geen warmte vraag van de kamer thermostaat , geen lekkende warmwater leidingen!
Is dit om de waterhoeveelheid in de wartewisselaar op een constante temperatuur te houden ,?
Ik dacht dat dit type HR ketel alleen aansloeg bij warmtap water vraag , en dus geen voorraad op temperatuur houdt, (viel mij op , dat ik de afgelopen warme nachten niet kon slapen door de warmte en de CV , hoorde aan gaan ??!, was me eerder nooit opgevallen ) of is er een vage storing in het systeem, ik heb ook geen melding van een error op het display.
Heb de kamer thermostaat uit gezet ( batterijen eruit) , CV spannings loos gemaakt voor aantal uur , geen verandering , vandaar mijn vraag hier , hoort dit ?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Staat het toestel op de eco mode of de comfort stand voor warm water?
 
  • Like
Waarderingen: DaveH

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
Het toestel houd standaard zijn warmwater circuit op temperatuur, hierdoor springt hij elke 3 kwartier tot een uur even aan en verwarmt het circuit warmtewisselaar - platen wisselaar om sneller warmwater te leveren. Als je dit niet wil kan je parameter 4 van 2 naar 1 zetten. Het duurt dan wel wat langer voor je warmwater uit de kraan hebt.
 

DaveH

  • #4
Oke zal ik eens naar kijken , zeker in de zomer maanden is dat niet zo groot probleem , die instelling is dat via het display te veranderen ?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
De instellingen zijn via het display en gebruikersmenu in te stellen, hiervoor de enter toets ingedrukt houden totdat p1 in het display verschijnt en dan met de plus toets naar p4 dan weer enter en met de plus en min toets de gewenste instelling doen en bevestigen met enter.
Wat ook wel is voorkomt bij deze toestellen is dat het lekverlies op het gasblok te groot is dit kan gecontoleerd worden door een vakman
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu