Garagekrik onbetrouwbaar, zakt na pompen soms snel

Sjarel

  • #1
Krik & zoveelste reparatie lijkt echt op mijn krik, mijn gegevens erop zijn onleesbaar geworden zodat ik niks weet.
Na ontluchten blijft die een paar maal goed zoals ze altijd was, sterk en betrouwbaar. Maar nu na 3 maal de fout van plots 30 cm zakken na het krikken is het meer een spook-ding.
De O-ring van het pers-pistonneke heb ik al vernieuw(was hard). Bijgevuld en ontlucht, blij dat ze terug werkte en dan toch terug die grote teleurstelling van gevaarlijk snel zakken.
Die grote ram verdenk ik nu, helaas vind ik er geen revisie=set voor zonder data op mijn krik. Straks schroef ik die grote uit elkaar om te zien wat erin zit(onbekend en on-google-baar)
Ben even gaan zien op 2dehands voor een andere en zelfs een nieuwe grote en lage krik is best betaalbaar. Maar een revisie-set voor mijn krik (slijtageonderdeel) kan ze ook in orde brengen voor een lage prijs.
Iemand bekend ermee of toch maar de vuilbak in.
 

Kluskoppel

  • #2
Alleen een krik is sowieso niet geschikt (als in: onveilig) om te gebruiken als je onder een voertuig gaat werken. Als je dat van plan bent dan krik je de boel eerst op en zet je er assteunen onder. Je zal niet de eerste zijn die geplet wordt tijdens werkzaamheden onder de auto waarbij de krik het begeeft/wegschiet!
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier en Walker

Sjarel

  • #3
en zet de afspeelsneelheid maar op 0,25 want het is een zeer snelle werkman. Ook op dit tijdstip haalt hij het slijtageonderdeel eruit (4:06).
En 2 maand terug heb ik een week lang gezocht tevergeefs naar zo'n reparatie . En dit filmpje komt zomaar tevoorschijn, raar.
Ik kan verder. En de krik ligt ook op tafel, O-ringen van OK-311 heb ik liggen, we zien wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu