Garage vloer van boven isoleren

Robert1975

  • #1
Ik wil de bestaande garage vloer isoleren, deze vloer is een beton vloer gestort op zand, nu wil ik de vloer isoleren , dit wil ik doen met het aanbrengen van regels en daartussen isolatie, en op die regels ga ik weer underlyment platen bevestigen, ik heb een hoogte verschil van de garage naar de bijkeuken van 5 cm dat is dus geen probleem, ik denk dat ik wel een dampweerende folie moet gebruiken. Is er misschien ook iemand die daar ervaring mee heeft, mag ook ideeën of commentaar zijn

Alvast bedankt
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je niet gaat verwarmen hoef je ook geen folie te plaaten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou er wel een folie onder doen, de vloer is op zand gestort, dan kan er vocht optrekken en het hout/platen aantasten.
 

Robert1975

  • #4
Ik ga voor het zekere en ga dampweerende folie gebruiken.
ga de ruimte verwarmen met een kleine radiator, als de kou er maar een beetje uit is

groet robert
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Jan schreef:
Ik zou er wel een folie onder doen, de vloer is op zand gestort, dan kan er vocht optrekken en het hout/platen aantasten.
Je hebt een vloer van beton wat is dan optrekkend vocht hoe moet ik me dat voorstellen. Waarom wijkt hier de natuurwet af een stroming is van warm naar koud. Iets van metselwerk is poreuzer dan beton dat kan ik me voorstellen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Voor zover ik weet is beton niet waterdicht behalve bij grote dikte, de dikte weet ik zo niet uit mijn hoofd.
De betonvloer ligt op het zand en blijft altijd vochtig, gemakkelijk te controleren door er een stuk plastic op te leggen en twee dagen laten liggen, als zich condens vormt onder het plastic is er sprake van optrekkend vocht.
 

Imco

  • #7
Je hebt 5cm die je kunt gebruiken. Daar kun je minimaal 2cm vanaf halen voor je underlayment plaat. Dan hou je nog 3cm over.... Dan kun je met wat panlatten en dunne isolatie aan de weer gaan maar of dat nou veel isolatiewaarde biedt.....

Daarnaast moet je rekening houden dat er een auto op komt te staan. Je zult je Underlayment dus moeten behandelen tegen vocht en bijvoorbeeld zout (in de winter) wat van de auto komt.

Ik zou om het hoogteverschil op te lossen gewoon een dekvloer storten. Je hebt dan geen extra isolatie, maar die 3cm lijkt me toch al verwaarloosbaar, zeker als je niet verwarmt.
 

Geus

  • #8
Wat is de bedoeling? Inderdaad een auto stallen of een andere functie?

Hoe dik is het beton en is het gewapend? Als dat er relatief makkelijk uit te krijgen is, is dat het overwegen misschien waard. Dan kan je een flinke laag isolatie kwijt.
 

MvanV

  • #9
XPS plaat is heel fijn voor dit soort doelen, dat is namelijk erg drukvast. Dan hoef je er alleen nog een plaat of vloer op te leggen.
Dat spul deukt namelijk amper in. Gebruiken ze ook voor parkeergarages en dergelijke.

Het is eigenlijk een soort piepschuim, maar zonder belletjes en zo hard dat je er probleemloos iemand de harses mee in zou kunnen slaan.
 

Klusser1234567

  • #10
Ik heb laatst een vloer laten leggen van ******* in de garage. Er staan auto's in onze garage en de vloer moest hier dan ook tegen kunnen. We vonden het erg moeilijk een keus te maken, want ja waar doe je nu goed aan?

uiteindelijk erg goed geholpen bij *******
zal de link even toevoegen misschien heb je hier iets aan:
********* ze hebben ook een webshop dus je kan ook online bestellen.

Sucses!

Namen van produkt, en link naar bedrijf verwijderd.
Lees voordat je iets plaatst eerst de forum regels door. Mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu