Funderingspalen

Paulklusser

  • #1
Geachte allemaal

Ik wil achter mijn huis een houtenaanbouw plaatsen met glazenpui

Aangezien wij aan de zijkant een schuur hebben en die voldoende onderheid is kan ik mijn beton balk aan 2 zijdes aan het huis bevestigen en instorten maar nu precies op de hoek ik ik eigenlijk een heipaal hebben nu vindt ik een heimachine te laten komen voor 1 paal erg duur en hij kan toch niet achter komen dus zal hij over het huis gehesen moeten worden. Dus dat is geen optie Daarom is mijn vraag of het mogelijk is en of er iemand erVaring mee heeft. Met het zelf slaan van een paal ong 6 meter diep en dan schuin zodat hij op de Kleef zit
Zelf heb ik ook zitten denken aan holle buis en die dan met hogedruk water de grond weg te spuiten zodat ik die later vol kan storten met beton

Graag hoor suggesties of opmerkingen

Mvgr
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er zijn heiblokken van 60cm breed, die kunnen door een deur heen.
Deze heiblokken slaan een gesloten buis de grond in die later word gevuld met beton en wapening.

Dit zijn simpele machines bestaande uit een hijsinrichting en een zwaar blok.
Blok word tot de nok gehezen en dan in vrijeval laten vallen in de heibuis.
enevntueel zou je zoiets zelf kunnen fabriken met een hijsblok en een paar steigerbuizen.
 

Millew

  • #3
Voor het funderen op kleef hoeft een heipaal niet scheef te staan. Een enkele paal scheef heien is zelfs af te raden. Bij een verticale belasting zal ook een horizontale kracht ontstaan, die door de grond en de constructie moet worden opgenomen. In slappe grond zal de grond op lange duur niet veel meer doen en moet de constructie alles op gaan nemen. Als je zo nodig scheef wil heien, zal je twee palen tegenover elkaar scheef moeten heien.

Maar op kleef funderen zonder grondmechanisch onderzoek is nogal onvoorspelbaar, omdat je gebruik maakt van de kleefkracht van de paal aan de grond en niet met de paalpunt op vaste bodem staat.

Als je toch wil gokken, ga er dan van uit dat je misschien meer dan 1 paal nodig hebt. Ook is heien in dat geval beter dan spuiten o.i.d. omdat je tijdens het heien de te verwachten draagkracht enigszins kan afleiden aan de weerstand die de paal ondervindt.

Met mankracht heien deden ze vroeger zo. Maar dan zonder special effects.

 

Henk E

  • #4
Met een minikraan met boorinstallatie het gat boren en dan beton er in gieten nadat er bewapening in zit ook mogelijk?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Lees ook dit topic eens door. Het wegspuiten van grond onder een paal of in een holle buis werkt niet. Je bereikt hier namelijk geen draagkracht mee, zeker niet op kleef.

Heb je (ook) het aansluiten op de bestaande fundering laten berekenen door een constructeur?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu