Fundering met vorstrand

Rowanvanvlierden

 • #1
Hallo allen,

Ik wil dit voorjaar beginnen met de uitbouw van de schuur, heb grotendeels alles al op de rit staan, enkel nog de details uitwerken en ik kan beginnen.

Ik wil onder mijn schuur een fundering met vorstrand storten. Deze vorstrand en fundering moet er als volgt uit komen te zien

afbeelding ontbreekt

Mijn vraag is nu, hoe moet ik de bekisting maken zodat ik de hoek krijg waar ik mijn buitenmuur op kan gaan metselen.

Tevens moet er uiteraard een toegangsdeur in de schuur komen, moet ik dan eerst 2 lagen stenen opmetselen waar ik de deur op kan plaatsen of is er een andere oplossing, mijn planning was namelijk om eerst het kozijn te stellen alvorens te gaan metselen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  De hoek krijg je door aan de binnenkant van je bekisting een houten lat / plank / balk te schroeven. Na uitharden van het beton haal je 'm weg en heb je een inkeping / hoek in je vorstrand.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
   

  Blueone

  • #4
  Ik zou ook proberen een dikke houtenbalk in de hoek te leggen, 1x had ik dat niet gedaan en met losse latjes en balken de planken tegengehouden, dit ging toen maar net goed met het storten, mede ook omdat de bekisting een stuk boven het zand zat waardoor die snel naar buiten komt, tevens moet je ook goed opletten dat de bekisting niet omhoog komt, dit wil ook nog wel eens gebeuren bij deze vorm bekisting.

  Een 2e keer had ik er een dikke lang balk langs gemaakt, toen was de bekisting perfect.

  Wat foto's van de 2e keer, misschien heb je er iets aan:


   

  Jan_bagger

  • #5
  Beste Ijkenhout, vanwaar die gaten in de onderkant van de bovenzijde van de bekisting? Loopt daar geen beton in bij het storten?
   

  Marcn88

  • #6
  Die gaten zijn ervoor om de ingesloten lucht eruit te laten
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Het kozijn kan je gewoon op stelpootjes zetten
  Het metselwerk kan dan in 1 keer opgetrokken worden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ik heb het niet gemaakt, dus geen idee waarom de bouwer die gaten heeft gemaakt. Lucht kan langs de zijkant weg, misschien om te zien of de ruimte goed gevuld is.

  Het is verder een oud onderwerp. Dus slotje.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu