Fundering ligt er, hoe nu verder met HSB

ynnck

 • #1
Goede avond allemaal,

Dit is mijn eerste post dus sorry als ik mijn vraag op de verkeerde plek stel.

Afgelopen weken hebben wij de heipalen, funderingsbalken (30cm breed en 40cm hoog) en combinatievloer geplaatst. Tevens hebben we daar bovenop de ruwe betonvloer gestort.

Nu wil ik verder gaan met plaatsen van de daadwerkelijke wanden en kozijnen maar loop een beetje vast.

In de bijlage heb ik een foto geplaatst van de huidige situatie. Ik hoor nu van verschillende personen verschillende verhalen en ben even opzoek naar wat advies. De combinatie vloer (betonnen liggers) ligt10cm op de binnenkant van de fundering. Op de buitenkant zou ik nu een muurtje (10cm breed) moeten metselen zodat daarbovenop de wanden en kozijnen kunnen staan. De 10cm ertussen die overblijft komt PIR of EPS tussen. Het muurtje moet zo hoog worden als de toekomstige cementdekvloer zodat de cementdekvloer tegen/net onder het kozijn wordt gestort.

Klopt bovenstaande? Ik hoor vdw dus iemand over Kantplanken van beton en beugels waar je dan de muren en kozijnen opzet. Maar kan daar weinig over vinden. Nu twijfel ik dus even hoe ik het beste verder kan gaan. PS. let niet op het gekrabbel op 1 van de foto's :P.

Bvd

Yannick

WhatsApp Image 2021-03-26 at 20.07.59.jpeg WhatsApp Image 2021-03-26 at 20.07.04.jpeg WhatsApp Image 2021-03-26 at 20.06.20.jpeg WhatsApp Image 2021-03-26 at 20.06.19.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MacMartino

  • #2
  Hi, ik kon er juist teveel van vinden op internet ;)

  Anyway; geen idee wat de functie van de aanbouw is. En hoe het uiteindelijk eruit moet komen te zien; wordt het bekleed met ?. 10cm lijkt me nogal weinig voor een wand, maar nogmaals - wat wordt de functie, want dat is weer van belang voor isolatie, muuropbouw ets.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Dus je bent gaan bouwen zonder plan...?
   

  MacMartino

  • #4
  @Walker Plan 1 was denk ik de fundering. Nu plan 2 :) kan ook - werken in deelplannen haha
   

  Willem52

  • #5
  Vergeet niet je riolering en hemelwaterafvoer.
   
  • Like
  Waarderingen: Crxzeeland

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu