Flexibele vloertegellijm grote prijsverschillen

Sonja01

  • #1
Hallo allemaal,

ik heb een nieuwbouwwoning gekocht en we gaan daar zelf de vloertegels inleggen. De vloer is vlak, van beton, de tegels zijn keramische tegels van 60cm x 60cm en we hebben vloerverwarming. De oppervlakte is zo'n 50 vierkante meter.

Nu wordt ik helemaal GEK van de verschillende tegellijmsoorten... :shock: Ik weet dat ik een FLEXIBELE poederlijmsoort moet nemen. Maar welke??? Ik weet er geen merken aangeprijsd mogen worden, maar er zit zoveel prijsverschil in diverse merken. :?
Er zijn (mij) onbekende merken van 18 Euro per 25kg te koop bij die tegeldiscount/outlet bedrijfen, maar bijvoorbeeld Eurocol heeft zakken flexibele tegellijm voor vloerverwarming van 50 a 60 Euro per zak. Beamix heeft 609 voor zo'n 40 Euro per zak. Ook de Gamma heeft een eigen merk van rond de 25 euro... Ik kom er echt niet uit, want als ik naar de Gamma ga zeggen ze dat ik Gammamerk moet nemen en ga ik naar een tegelbedrijf, dan prijzen ze natuurlijk het merk lijm aan wat ZIJ in de winkel hebben leggen.

Kan iemand mij iets aanraden hier? Ik vind dit zó lastig. Ik wil natuurlijk niet dat ik over een paar jaar scheuren of losse tegels heb... :cry:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Staat er een busje van een tegelzetter langs de straat vraag dan aan de tegelzetter wat hij gebruikt. :wink:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een goede flexibele tegel lijm, kost ongeveer tussen de 35 en 50 euro.
De lijmen van het eigen merk, zijn vaak wat minder van kwaliteid.
De eerste genoemde tegellijm is goed, maar 60 euro daarvoor, is veel te veel.
vergeet ook niet, om eerst voor te strijken.
En langs de muren een voeg open te houden van ongeveer 1/2 cm
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu