Flexibele tegellijm of wediplaten gaan gebruiken?

Marcelvanthuijl

  • #1
Beste medeklusser,

Wij hebben een paar weken geleden een nieuwe betegelde vloer in onze douche (226 cm x 228 cm).

Probleem:
Nu zien we dat deze vloer door de druk van het lopen (springen) een klein beetje beweegt. Maximaal is dit slechts de dikte van een creditcard op één plek....maar toch! Het zorgt er voor dat op deze plek de voegen rondom een tweetal tegels barsten en nu vertrouwen we de hele vloer niet meer. We hebben er één tegel uitgehaald en de lijm zit stevig op de tegel en het hout van de constuctieplaat.

Ondergrond:
De tegels zijn gelegd op een constructieplaat van 22mm met om de 20cm een schroef, daaronder liggen de 100 jaar oude planken van 22mm en deze zitten op een aantal stevige draagbalken.

Soort tegels:
We hebben gekozen voor vrij grote tegels van 600x150x10. Deze zijn in wildverband gelegd.

Mogelijke oplossingen:

1. Wediplaten.
Op het internet zie ik wediplaten staan van bijvoorbeeld 0,6cm dik. Deze zou ik bovenop de net gelegde tegels kunnen leggen en daarop opnieuw gaan tegelen.

2. Flexibele tegellijm
Volgens mij bestaat er ook flexibele tegellijm die er een beetje rubberachtig uit gaat zien als deze opdroogd. Dan zal er ook wel flexibel voegmiddel zijn.

Welke oplossing zouden jullie adviseren en welke materialen zijn dan aan te bevelen? Alles afbreken en een vloertje storten heb ik geen zin in.

Groet Marcel en Marielle en een fijne Pasen!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Tja, het is niet voor niets dat geadviseerd wordt om alleen te tegelen op een betonvloer. Het begint overigens al bij de houten balken/planken. Als deze al meeveren, wordt het nooit wat.

Flexibele tegellijm kan dit veren nooit opvangen. Je zal toch echt het veren moeten verhelpen. Alternatief is afzien van tegelen en een kunststof bedekking gebruiken (vinyl-achtig product).
 

Marcelvanthuijl

  • #3
Hoi IJkenhout,

Ik zit er ook over na te denken om op de reeds aanwezige tegels, Lewis platen aan te brengen. Ik ben bang dat ik wandtegels beschadig als ik de tegels er uit haal. Eventueel eerst nog een dun laagje egalisator er onder. Zou dat een optie zijn? Ik lees overigens dat je normaal deze platen direct op de balken zelf worden gemonteerd.

De extra centimeters is niet fraai maar daar kan ik wel mee leven...

Groet Marcel
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Beter alsnog goed doen en dus de vloer eruit. Zoals ik al schreef moet je eerst het meeveren oplossen voordat je een andere oplossing introduceert. Dus een betonvloer storten op een meeverende vloer is een slecht idee.

Als de wandtegels er niet tegen kunnen dat de vloer eruit wordt gehaald, zitten ze niet goed vast :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu