Fermacell vloer + Metal stud muur

Willem1988

 • #1
Beste klussers,

Ik ben momenteel mijn jaren 30 boven verdieping aan het renoveren. Alle muren zijn inmiddels weg en we hebben dus een grote open ruimte met een houten planken ondervloer. Nu willen we hier graag Fermacell vloerplaten toepassen en metal stud muren plaatsen. Waar ik echter nergens echt duidelijke informatie over kan vinden is wat ik het beste eerst kan doen, de muren plaatsen op de bestaande houten vloer en dan de Fermacell platen daar tegenaan. Of eerst de gehele verdieping voorzien van de fermacell platen en daar de metal stud muren op plaatsen.

Ik heb zelfs contact gezocht met Fermacell zelf maar deze waar niet echt behulpzaam. Dus mocht iemand hier meer van weten leer ik graag van je.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Beter de tussenmuren op de vloer zetten en dan pas de vloer op te hogen. Als er geluidsisolatie nodig is, hou je fermacell los van de muren.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu