Fagor vaatwasser verwarmt niet

Dukey

  • #1
Mijn inbouw vaatwasser fagor 1lf-065it
Wil niet meer :x
Het begon met een aardlek die er uit klapt
Nadat ik de aardlek er terug in geschakeld had apparaat terug aangezet .
En die begon met programma tot en met verwarmen toen de aardlek er weer uit.
Ik heb nu de machine uitgebouwd en opengehaald (ik vermoede een lekkage)
Maar alles droog.
Verwarmings element doorgemeten lage weerstad
Voor de rest alles nagelopen niks bijzonders.
Nu weer 2 x programma laten lopen nu geen aardlek maar 2 x piepcode
Geen verwarming .
Heb ook nog even het spoel programma doorlopen daar blijft hij het gewoon doen.
Eimand enig idee wat dit zou kunnen zijn ?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • HarryO

    • #2
    2 keer piepen staat voor foutcode F2.
    F2 betekend: geen water.
    Dit strookt echter niet met het 2de deel van je foutomschrijving: "Heb ook nog even het spoel programma doorlopen daar blijft hij het gewoon doen."
    Geen verwarming kan ook ontstaan omdat er niet voldoende water in de machine komt.

    Service manual staat hier. Foutmeldingen en testen staan er niet in.
    Site is traag, even wachten en dan recht onderin klikken op "Get Manual"
     

    Dukey

    • #3
    Sorry beetje krom opgeschreven maar hij piepte 6x achter elkaar
    en bedoelde dat ik dat 2x geprobeerd had. :oops:

    en 6x is No Heating
     

    HarryO

    • #4
    F6 is dan logischer :D
    Volgens het schema zit er nog een oververhitting/droogkook beveiliging in serie met het element.
    Meten of deze goed is en of je nog wel 230V op het element krijgt.
    Geen 230V dan kijken of de nivo regelaar (MPR in het schema) wel omschakeld.
     

    Dukey

    • #5
    Ga ik eens proberen bedankt voor de info .
    Heb nu het schema binnen dus het word langzaam duidelijk hoe het allemaal zit.
     

    Dukey

    • #6
    Ik ben nog even bezig geweest
    Ik het de druk schakelaar doorgemeten en die is goed
    De safety thermostaat ts werkt ook (ik denk dat die in 1 huis zit met de normale thermostaat Ntc )
    want er zitten 4 draden op 2in serie met verwarmings element .
    Die ook onderbroken worden als ik de sensor warm maak Zo rond de 80 graden
    En Als ik de 2 andere doormeet heb ik 6 k ohm
    Bij 20 graden en en als ik verder opwarm 2.5k ohm

    Verder heb ik het verwarmings element nog doorgemeten 24ohm
    Zou dat goed zijn?
     

    HarryO

    • #7
    Wat bedoel je met "in 1 huis zitten met" ?
    De NTC heeft 2 draden en lijkt te werken gezien het veranderen van de weerstandwaarde bij verwarmen.
    De safety thermostaat moet nu 0 Ohm zijn en gaat open als de temperatuur te hoog word. (Of deze dan ook weer sluit weet ik niet, bij zommige van deze beveiligingen moet je deze met de hand resetten door een knopje in te drukken of ze te vervangen).
    Lijkt bij jou dus automatich te werken
    De waarde van het element klopt denk ik wel.
    Blijft dus over: meet de spanning over het element tijdens het wassen en kijk of er wel spanning op komt te staan.
    Zo niet dan zit er mogelijk een relais of triac op de print die niet aangeschakeld word of defect is. ( Het schema is volledig alleen zeer slecht leesbaar en bevat 2 triacs, Q14 en Q17, en 1 relais K1.)
     

    Dukey

    • #8
    Ik bedoelde die thermostaat en beveiliging Zitten in 1 huis

    hier staat een foto van zo,n zelfde sensor

    Gisteren alle schakelaars doorgemeten allemaal goed.
    Daarna alles aangesloten en laten lopen
    En toen verwarmde hij weer maar dat deed hij ca 10 min.
    Toen sloeg hij weer uit met piepcode no heating
    Denk toch aan de temp sensor dus gisteren ook besteld.
    We zullen zien :shock:
     

    Dukey

    • #9
    Nou het is toch de stort geworden :cry:
    Na lang zoeken heb ik alles maar uit elkaar gehaald.
    En wat bleek ...de bedrading doorgesmolten
    Draden van de temp sensor ,verwarmings element ,raakten elkaar
    Daaaag printplaatje ,en die zijn ook door de isolatie heen gesmolten op de deur.
    Dus daarom de aardlek :shock:
    Na wat verder zoeken meer bedrading die al aan het smelen was .
    Dus voor mij geen fagor meer .
    De Bosh is besteld nu maar hopen dat die wel heel blijft.

    Nogmaals bedankt voor de reacties en de tips
    Mvgr Robbert
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu