Extra vloertje maken

Wertol

  • #1
Beste klussers, Ik ben op zoek naar bouwkundig advies. ik heb namelijk afgelopen week een kamer kunnen krijgen in nijmegen. Nou is het plafond redelijk hoog (3,4m) dus wil ik een extra verdiepinkje maken boven de deur, waar mijn bed om moet komen. op de afbeelding is de plattegrond. ik mag namelijk niet boren in de rode muren omdat deze te zwak zijn. het vloertje moet 1,4 x 3,2 meter worden, en evenwijdig liggen aan het raam. Weet iemand wat voor constructie ik moet hebben en wat voor afmetingen voor de balken?
 

EvdL

  • #2
Voor de dikte van de blaken kan je gebruik maken van de balkenschuif.
https://houtinfo.nl/toepassingen/balkenschuif
Zelf zou ik staanders nemen die de constructie dragen. Als je gaat verhuizen heb je minder herstelwerk.

Het gewicht wat het vloertje moet dragen zou ik zelf aan de hoge kant invullen ( voor je het weet lig je er met z'n 2e;))
 

Wertol

  • #3
Oke maar wat voor een waardes zal ik dan moeten invullen, ik heb er namelijk geen verstand van.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat is een uitkraging ?
Verder vult u de breedte en lengte van de ruimte in waarin de balken gelegd worden, u krijgt dan de maat balken die toegepast moeten worden.
 

Wertol

  • #5
Dat snap ik, maar daarna moet je houtsoorten en krachten in gaan vullen. Wat moet je hier invullen voor een simpel vloertje?
 

EvdL

  • #6
Voor een verdiepingsvloer heb je volgens de balken schuif balken nodig van 50x125 cm die je met een tussenruimte van 35,5 cm moet leggen.

Dit is voor een verdiepingsvloer en dus niet voor een bed. Als je 50x125 balken om de 80cm legt is dit meer dan voldoende. Daarop een vloertje van underlayment en je hebt een super verdieping waar ik met een gerust hart op durf te slapen
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Ik zou de balken om de 61 cm leggen (hoh). Is makkelijker met de underlayment platen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu