Extra bel aansluiten op Golman Platea intercom

Hamertje Tik

  • #1
Het huis van mijn moeder is in een appartementencomplex waar deze intercom is geplaatst. Helaas wordt ze te doof voor het horen van deze intercom installatie, en moet er, liefst draadloos, een belinstallatie op worden aangesloten. Met belinstallatie bedoel ik extra speakers/zoemers die gaan piepen/ geluid maken.

Is hier op het forum daar ervaring mee?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Welk model is het precies? Is het een "Platea Plus" of alleen "Platea"?

Sommige van deze toestellen kunnen zo te zien een relais schakelen via de A1 uitgang, daarmee zou je een draadloze bel moeten kunnen schakelen. Voor de exacte mogelijkheden moet je even een installatiehandleiding van jouw exacte toestel zien te vinden.

Houd wel in gedachten dat de intercominstallatie van de VVE of verhuurder is en dat jij daar waarschijnlijk niet zomaar aan mag klussen. Alleen het toestel van de grondplaat halen kan er al voor zorgen dat je de lijn onderbreekt en dat het intercomsysteem in een groot deel van het complex niet meer werkt. Ga dus eerst in overleg!

Er zijn voor doven of slechthorenden ook wel oplossingen te krijgen waarvoor je niets aan het intercomsysteem hoeft aan te passen. Deze werken bijvoorbeeld met een draadloze zender welke je op of naast het intercomsysteem plakt, deze registreert het belsignaal.
 

Hamertje Tik

  • #3
Of het de plus variant is, kom ik zo achter, dat weet mijn moeder niet precies.
Maar de draadloze zender die het belsignaal oppikt heb ik zeker oren naar. Zou je een merknaam kunnen noemen? Liefst draadloos op batterijen.
 

Hamertje Tik

  • #4
Het is geen plus variant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu